Udland

Venstrefløjsparti nyder fremgang blandt trængte grækere

Oppositionspartiet Syriza ville besejre Grækenlands konservative regeringsparti, hvis der var valg nu.

Venstrefløjsparti nyder fremgang blandt trængte grækere

Grækenlands venstreorienterede oppositionsparti Syriza er igen det mest populære blandt vælgerne i det økonomisk kriseramte land.

Det viser to nye meningsmålinger, der begge giver Syriza et snævert forspring til det konservative regeringsparti, Nyt Demokrati.

Syriza er modstandere af de store internationale kriselån til Grækenland - eller snarere modstandere af de krav om besparelser og reformer, der følger med lånene fra EU og IMF, Den Internationale Valutafond.

I en meningsmåling foretaget af instituttet Pulse står Syriza til at få 24 procent af stemmerne, mens 22,5 procent foretrækker Nyt Demokrati.

I en anden måling, lavet af Metron Analysis, bakker 19,5 procent af vælgerne op om Syriza. Det svarer til et forspring på 0,9 procentpoint til regeringspartiet.

Premierminister Antonis Samaras' Nyt Demokrati har i de foregående målinger ligger stort set lige med Syriza. Nyt Demokrati fik 29,6 procent af stemmerne ved valget i juni sidste år, mens Syriza fik 26,9 procent.

I januar var Nyt Demokrati det største parti ifølge flere målinger, efter at regeringen formåede at sikre de lån, der var en forudsætning for, at Grækenland ikke gik bankerot og dermed risikerede at ryge ud af eurosamarbejdet.

Siden har Samaras bestræbt sig på at gennemføre de reformer, som de internationale långivere kræver som modydelse for at stille penge til rådighed.

- Målet er ikke længere at lægge flere byrder over på befolkningen. Målet er nu at gøre alt for at sikre, at afkaldene giver resultater, siger Antonis Samaras til græske medier.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.