Venstrefolk bakker DF’er op

Tre tidligere V-byrådsmedlemmer bakker Rikke Karlssons kritik af forvaltningskulturen i Rebild op

Peder Christensen har tidligere siddet i byrådet i Rebild for Venstre. Han bakker Rikke Karlssons (DF) kritik af forvaltningskulturen op. Arkivfoto

Peder Christensen har tidligere siddet i byrådet i Rebild for Venstre. Han bakker Rikke Karlssons (DF) kritik af forvaltningskulturen op. Arkivfoto

REBILD:Tre tidligere byrådsmedlemmer fra Venstre bakker op om byrådsmedlem Rikke Karlssons (DF) kritik af forvaltningskulturen i Rebild og om hendes kritik af den politiske behandling af sagen om fremtiden for 16 beboere på to af kommunens boformer.

- Demokratiet i Rebild er et spil for galleriet i den her sag, siger tidligere byrådsmedlem Peder Christensen (V).
Byrådet i Rebild behandler i aften fremtiden for de to boformer i Rebild, hvor 16 handicappede beboere skal flyttes.
Både forvaltningskulturen i Rebild og den politiske behandling af selve sagen er blevet livligt debatteret på internettet, siden Rikke Karlsson i NORDJYSKE Medier kritiserede forvaltningskulturen i Rebild og direktør Flemming Hansens embedsførelse.

Støtte fra Venstres bagland

På Facebook bakker tre tidligere byrådsmedlemmer fra Venstre Rikke Karlssons kritik op.

- Godt gået Rikke. Vi har før hørt, at der er uoverensstemmelse mellem det, vi får at vide, og så virkeligheden. Du er noget af det bedste Rikke, der er sket for Rebild kommune, skriver tidligere byrådsmedlem for Venstre gennem mange år Henry Kjeldsen.
Også tidligere byrådsmedlem Svend Hørsmann (V) giver sin støtte til kende på Facebook.
- Godt gået Rikke, selvom vi ikke er i samme parti, skriver han blandt andet.
Peder Christensen (V) sad i byrådet i Rebild frem til kommunalvalget i 2009, hvor han ikke genopstillede. Han har fulgt sagen om flytningen af beboerne på de to boformer tæt, siden den begyndte.
- Jeg vil fastholde at beboerne er blevet gidsler i et politisk og forvaltningsmæssigt spil, skriver Peder Christensen på Facebook som svar til det nuværende byrådsmedlem Søren Konnerup (V).

Et spil for galleriet

Overfor NORDJYSKE Medier står Peder Christensen ved sine udtalelser på Facebook.

- Hvis der havde været en ordentlig dialog med personale og pårørende, så var den her sag blevet løst for længst, mener han.
Peder Christensen var selv aktivt medvirkende til at få sagen standset, da forvaltningen i 2009 foreslog at flytte de fem beboere i Terndrup ind i kommunens tomme ældreboliger.
- Jeg mener ikke, at der var nogen dialog med personale og pårørende dengang, og jeg må konstatere, at medarbejderne mener, at den situation ikke har ændret sig, siger Peder Christensen.
Han henviser til tillidsrepræsentant Kari Fonnesbæk fra boformerne, som på vegne af en samlet personalegruppe har fortalt om personalets frustration til NORDJYSKE Medier, samt personlige henvendelser fra frustrerede pårørende.

Varetag de rigtige interesser

Sundhedsudvalget har indstillet, at de 16 beboere flyttes samlet til Nørager, så de nuværende familielignende grupper, som beboerne bor i kan bevares.

Venstre har imidlertid sat et nyt forslag i spil, som går ud på at dele de 16 beboere på to adresser, hvor de nuværende levegrupper ikke kan bevares som i dag.
Et forslag, som både personalet på boformerne og Socialpædagogerne i Nordjylland har kritiseret voldsomt.
Sagen kører på tredje år, og det skyldes efter Peder Christensens opfattelse, at forvaltningens top og flere politikere har glemt, at de er sat i verden for at varetage borgernes interesser.
- For mig er det tydeligt, at hensynet til at fylde dyre, tomme ældreboliger vejer tungere end interessen for de handicappedes tarv i den konkrete sag, og det er jo tåbeligt hvis man med dialog kunne løse udfordringerne, siger Peder Christensen.
Han opfordrer byrådet til at støtte Rikke Karlssons oprindelige forslag om, at lade de 16 beboere blive hvor de er, indtil, der ligger en handicappolitik, som viser, hvad Rebild Kommune vil på handicapområdet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.