Udland

Venstreorienteret gruppe bag tyrkisk selvmordsangreb

Den venstreorienterede gruppe DHKP-C tager skylden for selvmordsangrebet på USA's ambassade i Ankara fredag.

Venstreorienteret gruppe bag tyrkisk selvmordsangreb

Tyrkisk politi har anholdt tre personer i forbindelse med selvmordsangrebet på USA's ambassade i Ankara fredag. Det rapporterer den statslige tv-station TRT.

Rapporten kommer få timer efter, at den venstreorienterede gruppe DHKP-C meddelte, at den stod bag selvmordsangrebet, der kostede en tyrkisk vagtmand og selvmordsbombemanden livet.

Politiet oplyser ikke, om de tre anholdte personer er med i DHKP-C, der står for Det Revolutionære Folks Befrielsesfront. Men gruppen, der af Tyrkiet og USA anses for at være en terrorgruppe, siger i en erklæring på dets webside, at den står bag aktionen.

Gruppen advarer den tyrkiske premierminister, Tayyip Erdogan om, at han også er mål for gruppen, der anklager USA for at benytte Tyrkiet som "dets slave".

- Dræb USA, der dræber verdens folk. USA, du kan ikke undgå folkets vrede, hedder det blandt andet i erklæringen.

Ved siden af erklæringen følger et billede af selvmordsbombemanden, Alisan Sanli, der er klædt militært tøj.

Gerningsmanden udløste en håndgranat og andet sprængstof, der var hæftet på kroppen, da han fredag gik gennem sikkerhedskontrollen ind på den amerikanske ambassade.

Ifølge tyrkiske medier har gerningsmanden tidligere været indblandet i et angreb på en militær bygning i Istanbul i 1997. Under et fængselsophold deltog han i en sultestrejke, der angiveligt gav ham hjerneskader.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.