København

Venstres valgmanual: Sådan angriber i S

I lækket valgmanual fortæller Venstre-toppen, hvordan kandidater kan angribe S

Venstretoppen opfordrer kandidater til at omtale den siddende regering som ”løftebrudsregeingen”. Foto: Scanpix

Venstretoppen opfordrer kandidater til at omtale den siddende regering som ”løftebrudsregeingen”. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har tidligere kritiseret statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at bruge for meget tid på at angribe Venstres politik i stedet for at fortælle om sin egen.

Alligevel instruerer V-toppen i en intern ”debatmappe” til det kommende Folketingsvalg partiets kandidater i, hvordan man skal angribe modstanderne.

Det oplyser TV2 News, som har set indholdet af mappen, der blev udleveret til 300 medlemmer og V-kandidater på et møde i weekenden.

Ifølge manualen skal Thornings SR-regering omtales ”løftebrudsregeringen”, og kandidater får også at vide, at et godt stød mod rød blok er udmeldinger som: ”danske forbrugere, bilister, skilsmisseramte - alle må holde for, når regeringen og Enhedslisten skal finde flere penge. Hvad bliver mon det næste?”

Regeringens støtteparti Enhedslisten kan se frem til at blive mødt med V-anklager om at ønske en ”revolution, der vil omstyrte samfundet”.

Passer dårligt med Løkkes udtalelser

Opfordringen til politiske angreb passer tilsyneladende dårligt med de tidligere meldinger fra Venstre-formanden, som blandt andet har udtalt:

- Jeg vil ikke nedgøre regeringens resultater, men fremlægge vores bud på den politik, Danmark har brug for i de kommende år, sagde Løkke eksempelvis fra Folketingets talerstol i juni.

Ifølge V-toppen skal angrebsmanualen ”være med under armen til debatmøder, bruges derhjemme til forberedelse af arrangementer eller som inspiration til at skrive en tale, et indlæg til en avis eller en statusopdatering på de sociale medier”.

En naturlig del af valgkamp

Politisk kommentator Hans Engell betegner dog valgmanualen som udramatisk og afviser, at den kan tages som udtryk for en ny linje i V-toppen.

- Der her er en fuldstændig naturlig del af en valgkamp. Det, Løkke mente, da han talte om, at man ikke skal gå ud i personkampagner, er ment på overordnet plan.

- Det betyder ikke, at Venstres folketingskandidater ikke skal gå løs på socialdemokrater rundt omkring i landet. Og jeg vil væde på, at Socialdemokraterne og de øvrige partier laver tilsvarende valgbøger, siger Hans Engell.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.