Aalborg

Venteliste til badehuse nu på 152

Nej til flere huse ved Blokhus betyder årtiers ventetid for de sidste på listen

Turistforeningen i Pandrup har ønsket de 47 badehuse på stranden ved Blokhus doblet op, men det siger både Skov- og Naturstyrelsen og Naturklagenævnet nej til. 
foto: jens morten

Turistforeningen i Pandrup har ønsket de 47 badehuse på stranden ved Blokhus doblet op, men det siger både Skov- og Naturstyrelsen og Naturklagenævnet nej til. foto: jens morten

BLOKHUS:Det bliver mere og mere eftertragtet at få et lille hvidt badehus på stranden ved Blokhus. Ventelisten er nu oppe på 152 personer, og med den hastighed, strandretten til et hus omsættes nu, vil det i princippet vare vare 80 år, før de sidste får chancen. - Der er ikke noget at gøre ved det. Naturklagenævnet har sagt nej til flere badehuse på stranden, oplyser Jan Christiansen fra Pandrup Turistforening. I fjor klagede foreningen til Naturklagenævnet over afslaget fra Nordjyllands Statsskovdistrikt til at opstille flere badehuse, men der var ingen forståelse for at inddrage mere strand til de karakteristiske hvide huse. For nylig kom det klare afslag retur til Jan Christiansen. Hovedbegrundelsen for afslaget er klitfredningsloven og landskabelige hensyn. Naturklagenævnet mener, det vil være et voldsomt indgreb at fordoble husenes antal på den åbne strand. - Vi kan selvfølgelig gå til Miljøministeren, men det har vi ikke krudt til. Nu vil vi lige slikke sårene og tænke os om, tilføjer han. Et argument fra foreningen for flere huse er, at der i Løkken er 485 huse på en mindre strand mod de 47 i Blokhus, så der er plads til nogle stykker til. Især fordi stranden i forvejen bruges meget af strandgæster til ophold og kørsel med alle mulige køretøjer. - Der er ikke andet at gøre end at vente til kontrakten skal genforhandles i 2013. Så er der måske også mulighed for at få ens regler i Løkken og Blokhus, så husene kan gå i arv. Men det gør det selvfølgelig ikke nemmere for dem på ventelisten, erkender Jan Christiansen. Han oplyser, at der efter hans vidende var 50 huse i 1970’erne, og at de første badehuse ved Blokhus kom helt tilbage i 1870’erne, hvor borgerfamilier fra Aalborg brugte dem til omklædning. Badehusene er kun til dagophold, og som reglerne er nu, kan kun en efterlevende ægtefælle overtage huset, hvis ejeren dør, ikke slægtninge. For at komme på ventelisten, skal man være over 18 år, men ellers er der ingen krav. Så man kan ikke en gang give et barn en plads på ventelisten i dåbsgave. - Jeg kan godt ærgre mig over, at der er folk fra Sjælland på listen. De vil jo næppe bruge huset ret meget, siger Jan Christiansen. - De burde være forbeholdt folk inden for en vis radius, mener han.

Forsiden