Venteliste til gymnasiet

Brønderslev Gymnasium må melde alt optaget i skolens fire 1. g klasser - og der er oprettet venteliste

Birgit Eriksen
Brønderslev Gymnasium og HF kan melde alt optaget i skolens 1. g. klasser. Gymnasiet vægter elevernes trivsel højt, blandt andet med sociale aktiviteter på tværs af årgangene - billedet her er fra skolens idrætsdag i september. Foto: Brønderslev Gymnasium
Brønderslev 3. oktober 2016 06:01 - Opdateret 3. oktober 2016 10:30

BRØNDERSLEV: Brønderslev Gymnasium og HF kan melde alt optaget i de fire 1. g. klasser, der begyndte efter sommerferien. Interesserede elever må derfor nøjes med en plads på ventelisten.

Gymnasiets ledelse glæder sig over den store søgning.

- Vi havde i marts 99 ansøgere, og det betød selvfølgelig, at vi oprettede fire klasser. Men op til sommerferien - og specielt her efter sommerferien - er der strømmet så mange elever til, så de fire klasser nu er fyldt helt op. Og vi har oprettet venteliste, siger rektor Per Knudsen, der vurderer, at øget synliggørelse og samarbejde med grundskolerne er en del af forklaringen på tilstrømningen.

Brønderslev Gymnasium og HF gør meget ud af at skabe kontakt til eleverne i områdets skoler allerede fra 6. klasse.

- Vi vil meget gerne invitere eleverne fra folkeskolen ind til os, så de kan opleve miljøet og atmosfæren, tilføjer Per Knudsen.

Sen tilstrømning

112 elever er nu fordelt i de fire 1. g. klasse med 28 i hver, og klassestørrelserne giver behov for to undervisere til én klasse i flere af timerne.

- Vi er ikke vant til, at der kommer så mange elever ind efter sommerferien. Og vi er selvfølgelig rigtig glade for, at de nye elever kommer fra vores optageområde. De har typisk søgt skoler i Aalborg, Hjørring og Frederikshavn, men de vælger nu at kommer tilbage hertil, tilføjer Per Knudsen.

- Særligt i ugen lige inden skolestart i august myldrede de ind. Da havde de i løbet af sommerferien tænkt over deres valg og ombestemt sig.

Per Knudsen oplyser, at en af elevernes begrundelse for at skifte var lang transporttid til andre uddannelsesinstitutioner.

- Andre har begrundet deres valg med, at de gerne vil gå på en skole, der ikke er så stor - her er man et navn, ikke et nummer. Her bliver man set, og vi kender hinanden, supplerer uddannelsesleder Pernille Dahl.

- Og samtidig er gymnasiet så stort, at man møder mange nye mennesker i et nyt fællesskab, tilføjer Penille Dahl.

Nogle af de elever, der begyndte på en anden uddannelse efter sommerferien, fik ikke deres forventninger indfriet.

- Og så er der andre, der simpelthen har opdaget, at de valgte forkert, tilføjer Pernille Dahl.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...