Ventetid på ny Kiwi

Beboere i Hånbæk mangler deres store, lokale dagligvarebutik

Forretningen i Hånbæk Centret står stadig tom og genåbner ikke som Kiwi på denne side af nytår. Foto: Henrik Louis Simonsen

Forretningen i Hånbæk Centret står stadig tom og genåbner ikke som Kiwi på denne side af nytår. Foto: Henrik Louis Simonsen

FREDERIKSHAVN:Ikke før til næste år åbner Kiwi ny butik i det lukkede Superbest/Meny i Hånbæk Centret.

- Vi mangler et lokalt indkøbssted, hvor man kan få det hele. Lukningen er belastende for de ældre, som var vant komme dagligt i Superbest. Nogle hentede også færdige middagsretter i slagterafdelingen, siger Bjarne Walentin, formand for Frederikshavn Boligforening og lejer i Hånbæk afdelingen.

Købmand Ole Rysholt lukkede sin butik i Hånbæk i september og oplyste samtidig, at han havde lejet lokalerne ud til Dagrofa, som ville åbne en ny Kiwi.

Rysholt havde kort forinden skiftet Superbest-skiltet ud med et ditto Meny. Derfor kom lukningen som en kedelig overraskelse for beboerne - og også for boligforeningsformanden.

Nyt koncept

Bjarne Walentin siger, at han og andre beboere ventede, at det ny Kiwi ville åbne kort efter.

- Men det bliver ikke på denne side af nytår, siger Thomas Baarsø, projektchef for ”Storkiwi”.

Til gengæld lover han en ny butik, som i størrelse og vareudbud adskiller sig markant fra andre discountbutikker og fra den nu lukkede Kiwibutik på Maigårdsvej.

Butikken i Hånbæk bliver til en Storkiwi - et nyt koncept med meget plads til varerne, en stor frugt- og grøntafdeling, bagerafdeling og ferske slagtervarer.

Den er endnu kun tre Storkiwi’er - en fjerde åbner om kort tid i Horsens.

Thomas Baarsø ville gerne have åbnet den ny butik i Hånbæk umiddelbart efter lukningen af Meny.

Men det var ikke muligt.

Nedslidt bygning

- Det er en spændende bygning med en lang historie, men præget af slitage. Der er meget, vi skal have styr på, men projekteringen af den ny butik er i gang.

Han kan ikke sætte dato på åbningen.

- Vi skifter ikke bare Meny-skiltet ud. Vi renoverer, bygger om og sætter helt nyt inventar ind. Det er en proces, som tager tid. Konceptet er nyt, og vi vil gerne levere det i en ordentlig indpakning.

Kiwi er i gang med at introducere franchisebutikker som en del af kæden. Thomas Baarsø ved ikke, om forretningen i Hånbæk skal drives som koncernbutik eller af en selvstændig købmand.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ansat krænkede elever på skole: Her er dommen
Luk