Verbale tæsk til Aalborg-politikere

Borgmester og rådmænd er vattede, mener lærerformand

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Borgmester Henning G. Jensen (S), skole- og kulturrådmand Anne-Dorte Krog (UP) og rådmand og KL-bestyrelsesmedlem Thomas Kastrup-Larsen fik verbale hug, da Aalborg Lærerforening torsdag holdt generalforsamling.

Ifølge lærerforeningens formand, Dorte kamp, har lærerne forgæves at få politikerne i tale for at diskutere overenskomstforhandlingerne, der er genstand for stor opmærksomhed i øjeblikket på grund af den igangværende konflikt mellem regeringen og KL på den ene side og lærerne på den anden om lærernes arbejdstid og indførelse af heldagsskole.

Afviser dialog

Lærerforeningen har henvendt sig til borgmester Henning G. Jensen, som har sendt bolden videre til skole- og kulturrådmand Anne-Dorte Krog, fordi hun er den øverst ansvarlige på skoleområdet. Men Anne-Dorte krog har svaret, at ”I relation til de igangværende overenskomstforhandlinger mellem organisationerne og KL er det imidlertid min opfattelse, at det ikke vil være hensigtsmæssigt, at Aalborg Kommune midt i processen indgår i en dialog med Lærerforeningen om udfaldet af en kommende aftale”.

Rådmand svarede ikke

Heller ikke rådmand for sundhed og bæredygtig udvikling, Thomas Kastrup-Larsen (S), der også er medlem af KL´s bestyrelsen, har tilsyneladende haft lyst til at snakke med lærerne.

- Tro det – Thomas har end ikke svaret på vores henvendelse. Om det er fordi, at den spændetrøje, som han har fået udleveret af regeringen og KL er så stram, at der ikke er plads til dialog, Ja – det må du selv gætte på, sagde Dorthe Kamp til forsamlingen.

- Politikerne er vattede

Lærerne havde håbet, at politikerne ville træde i karakter for at forhindre en ”nedsmeltning” af overenskomstforhandlingerne.

- Hvad er det for nogle vattede politikere, der ikke ønsker at gå i dialog om et så problematisk emne. En forkert beslutning om lærernes arbejdstid risikerer at sænke Danmarks smukkeste skib – nemlig folkeskolen, sagde Dorthe Kamp på generalforsamlingen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.