52-årig tilstår bombetrussel mod Kongressen i 2021

En amerikansk mand, der tidligere har afvist at være skyldig, har erkendt, at han stod bag en bombetrussel.

En 52-årig mand har erkendt sig skyldig i at have fremsat bombetrusler mod Kongressen i august 2021. (Arkivfoto). <i>Alex Brandon/Ritzau Scanpix</i>

En 52-årig mand har erkendt sig skyldig i at have fremsat bombetrusler mod Kongressen i august 2021. (Arkivfoto). Alex Brandon/Ritzau Scanpix

En 52-årig mand fra North Carolina har fredag tilstået, at han i 2021 fremsatte en bombetrussel mod Kongressen, den lovgivende forsamling, i USA i 2021.

Det oplyser justitsministeriet i en meddelelse.

Manden, Floyd Ray Roseberry, har erklæret sig skyldig i en anklage om trusler om at bruge eksplosiver under en timelang konfrontation med politiet ved Kongressens bibliotek.

Den 52-årige har tidligere sagt, at han ikke var skyldig.

Han står foran en fængselsdom på maksimalt ti år, hvis han findes skyldig.

Han får dommen 15. juni, oplyser en dommer i District of Columbia.

Under hændelsen, der fandt sted i august 2021, parkerede Roseberry sit køretøj på et fortov uden for Kongressens bibliotek og fortalte en betjent, at han havde en bombe. Samtidig havde han noget, der så ud som en detonator, i hånden.

Politiet lukkede gader og evakuerede nærliggende bygninger, mens de forhandlede med den 52-årige. Hændelsen lammede Washington D.C. i flere timer.

Roseberry overgav sig senere til politiet. Politiet har sagt, at de fandt materialer, der kunne bruges til at lave en bombe, men ingen bombe i mandens køretøj.

Manden har en historie med psykisk sygdom.

Han livestreamede sine trusler fra sin Facebook-profil. I videoen sagde han, at "revolutionen er i gang".

- Jeg er klar til at dø for sagen, sagde han også.

Anklagerne siger, at han også sagde, at han var utilfreds med resultatet af præsidentvalget i 2020, hvor USA's nuværende præsident, Joe Biden, vandt over Donald Trump.

Han skal også have krævet, at Joe Biden skulle trække sig fra posten, mens han også krævede at tale med Biden om flere ting, som han var utilfreds med.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.