Tesla-retssag er begyndt: Musk beskyldes for at lyve

Flere aktionærer lagde sag an mod Elon Musk, efter at han meddelte, at han overvejede at afnotere Tesla.

Elon Musk ventes at vidne i en retssag, hvor han blev sagsøgt efter at have tweetet, at han overvejede at afnotere elbilproducenten Tesla fra børsen i 2018. Det udløste udsving for Teslas aktiekurs. (Arkivfoto). <i>Susan Walsh/Ritzau Scanpix</i>

Elon Musk ventes at vidne i en retssag, hvor han blev sagsøgt efter at have tweetet, at han overvejede at afnotere elbilproducenten Tesla fra børsen i 2018. Det udløste udsving for Teslas aktiekurs. (Arkivfoto). Susan Walsh/Ritzau Scanpix

Elon Musk, der står i spidsen for Tesla, løj, da han meddelte at have finansieringen på plads, for at selskabet kunne blive afnoteret.

Sådan lyder anklagen fra en advokat, der repræsenterer flere Tesla-investorer i sagen mod erhvervsmanden.

Sagen finder sted i den amerikanske storby San Francisco og er begyndt onsdag.

Det sker, efter at Musk tilbage i 2018 skrev på det sociale medie Twitter, at han overvejede at afnotere elbilproducenten fra børsen for 420 dollar per aktie.

Han skrev også, at finansieringen var sikret. I et andet tweet tilføjede han, at støtten fra investorerne var bekræftet.

Men det udløste udsving for Teslas aktiekurs, og flere aktionærer lagde sag an mod erhvervsmanden.

- Hans løgne gjorde, at almindelige mennesker som Glen Littleton tabte millioner og atter millioner af dollar, siger advokat Nicholas Porritt i sine indledende bemærkninger i sagen.

Porritt repræsenterer Glen Littleton og flere andre aktionærer i sagen.

Ifølge advokaten valgte Musk prisen på 420 dollar "som en joke".

Retssagen har ni nævninger og ventes at vare tre uger. Det er desuden planen, at Elon Musk skal vidne - muligvis allerede fredag.

Den berømte erhvervsmand har afvist, at han var uærlig.

Ifølge en af hans advokater, Alex Spiro, kan tweetene have udgjort et "hensynsløst ordvalg". Dog var de "ikke engang tæt på at være svindel", siger han.

- Det, som hr. Musk kommunikerede i disse tweets, var, at han var seriøs om at privatisere Tesla, siger Spiro.

Retssagen kommer, efter at Elon Musk er blevet administrerende direktør for Twitter.

Hans overtagelse har dog været præget af kaos, hvor iværksætteren blandt andet lagde ud med med at fyre omkring halvdelen af de 7.500 ansatte.

Derudover faldt Teslas aktie med mere end 13 procent 3. januar, som var årets første handelsdag på den amerikanske børs Nasdaq.

Dermed nåede aktiens værdi et niveau, der ikke var set lavere i mere end to år.

Dog steg den med syv procent tirsdag. Det skete, efter at selskabet havde sænket priserne markant på flere populære modeller.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden