Flere britiske ministre går af: Landet fortjener bedre

Over de seneste to døgn har mere end 50 ministre og viceministre forladt den britiske regering.

Brandon Lewis er den seneste i en lang række af ministre, der har trukket sig i protest mod premierminister Boris Johnson. (Arkivfoto). <i>Handout/Reuters</i>

Brandon Lewis er den seneste i en lang række af ministre, der har trukket sig i protest mod premierminister Boris Johnson. (Arkivfoto). Handout/Reuters

Endnu flere ministre trækker sig fra Storbritanniens regering.

Den britiske minister for Nordirland, Brandon Lewis, har torsdag morgen meddelt sin afgang.

Det samme har Damian Hinds, minister for sikkerhed.

Lewis oplyser på det sociale medie Twitter, at han har afleveret et brev med sin opsigelse til den britiske premierminister, Boris Johnson.

Brandon Lewis var angiveligt blandt de ministre, der onsdag aften havde bedt Boris Johnson om at gå af.

Det har Boris Johnson igen og igen afvist. Og torsdag morgen siger Brandon Lewis altså stop.

- Jeg kan ikke ofre min personlige integritet for at forsvare tingene, som de er nu. Det er tydeligt, at vores parti, parlamentariske kolleger, frivillige og landet som helhed fortjener bedre, skriver Lewis i opsigelsesbrevet til Boris Johnson.

Brandon Lewis og Damian Hinds er de seneste i en lang række af ministre, der har trukket sig i protest mod premierminister Boris Johnson.

Torsdag har også Helen Whately, viceminister i det britiske finansministerium, trukket sig. Det samme har Guy Opperman, minister for pension, George Freeman, minister for forskning og videnskab, Chris Phelp, viceminister for kultur, og viceminister James Cartlidge.

Damian Hinds mener, at der er brug for nyt lederskab.

- Det burde ikke kræve opsigelse fra dusinvis af kolleger, men for vores land og tiltro til demokratiet er vi nødt til at få nyt lederskab, skriver han på Twitter.

Nyhedsbureauet Reuters skriver torsdag morgen, at mere end 50 ministre og de såkaldte viceministre har forladt regeringen i løbet af de seneste to døgn.

Den britiske regering består af premierministeren, som under sig har 20 kabinetministre og 99 viceministre. Dermed består regeringen af i alt 120 ministre.

Torsdag morgen er status, at i alt fem kabinetministre har forladt regeringen. Fire er selv gået af, mens en er blevet fyret.

Boris Johnson er i strid modvind. Den seneste sag, som har vakt kritik, handler om det tidligere parlamentsmedlem Chris Pincher.

Han blev tvunget til at gå af efter afsløringer om seksuelle krænkelser.

Tirsdag måtte Boris Johnson undskylde for, at han i februar havde udpeget Pincher til en stilling, hvor han skulle håndhæve partidisciplin.

Det skete, selv om Johnson var blevet orienteret om, at Pincher var anklaget for seksuelle krænkelser.

Også partygate-skandalen, som handler om ulovlige fester holdt i regeringskontorerne, mens landet var underlagt strenge coronaregler, har ført til heftig kritik af premierministeren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.