EU's udenrigschef: Putins våbenhvile er ikke troværdig

"Når den aggressive part taler om våbenhvile, tror jeg vi alle reagerer med skepsis".

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, takkede fredag personligt den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, for et løfte om at sende omkring pansrede Marder bæltekøretøjer til Ukraine som en del af en ny våbenpakke. Samtidig kommer 40 lignende Bradley-vogne fra USA. <i>Patrik Stollarz/Ritzau Scanpix</i>

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, takkede fredag personligt den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, for et løfte om at sende omkring pansrede Marder bæltekøretøjer til Ukraine som en del af en ny våbenpakke. Samtidig kommer 40 lignende Bradley-vogne fra USA. Patrik Stollarz/Ritzau Scanpix

Præsident Vladimir Putins våbenhvile er ikke troværdig, siger EU's udenrigspolitiske chef, Josep Borrell.

- Det var Rusland, som startede denne uberettigede aggression, siger han.

- Når den aggressive part taler om våbenhvile, tror jeg vi alle reagerer med skepsis på et sådant hykleri. Rusland er fuldstændig uden troværdighed, siger han.

Den korte våbenhvile blev erklæret af Putin torsdag, og den skulle være trådt i kraft klokken 10 fredag formiddag dansk tid.

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, siger i en erklæring fredag aften, at der er kampe i Ukraine trods de russiske udmeldinger.

Der er blevet affyret artillerigranater i en række byer, hedder det i den amerikanske erklæring.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, takkede fredag personligt den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, for et løfte om at sende omkring 40 pansrede Marder kampkøretøjer til Ukraine som en del af en ny våbenpakke.

De pansrede bæltekøretøjer kan udstyre en hel bataljon, siger den tyske regerings talsperson, Steffen Hebestreit.

Eksperter siger den planlagte oplæring af ukrainske soldater i forbindelse med bæltekøretøjerne ventes at tage otte uger. Oplæringen skal finde sted i Tyskland.

Torsdag blev det klart, at både Tyskland og USA sender stormpanservogne til det ukrainske forsvar. Amerikanerne vil sende omkring 40 Bradleye kampkøretøjer, en model amerikanerne har anvendt i årrække.

/ritzau/AFP

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.