Flyselskaber i USA håber at være tilbage i normal drift torsdag

En beskadiget databasefil ser ud til at være årsag til, at fly i USA blev holdt på jorden i 90 minutter.

Passagerer venter her på deres fly i lufthavnen LaGuardia i New York City onsdag. <i>Ed Jones/Ritzau Scanpix</i>

Passagerer venter her på deres fly i lufthavnen LaGuardia i New York City onsdag. Ed Jones/Ritzau Scanpix

Amerikanske luftfartsselskaber håber at kunne vende tilbage til en normal drift torsdag, efter at en computerfejl onsdag tvang alle indenrigsfly til at blive på jorden i 90 minutter.

Onsdag aften dansk tid oplyser flysporingssiden FlightAware, at næsten 9600 flyvninger indtil videre er blevet forsinket og over 1300 afgange aflyst.

Onsdagens indstilling af flytrafikken i USA er det første nationale flyveforbud i over to årtier.

Mange embedsmænd i branchen har sammenlignet forbuddet med det, der blev indført i kølvandet på angrebet mod USA den 11. september 2001.

Det samlede antal påvirkede flyafgange fortsætter med at stige onsdag aften. Dog udtrykker embedsmænd fra amerikanske luftfartsselskaber tro på, at driften stort set kan blive normal igen torsdag.

Over 40 procent af alle indenrigsfly fra Southwest Airlines Co, United Airlines, Delta Air Lines og American Airlines var onsdag aflyste eller forsinkede.

Embedsmænd fra den føderale luftfartsmyndighed i USA, FAA, oplyser, at en foreløbig gennemgang viser, at udfaldet kan spores til en beskadiget databasefil.

FAA tilføjer, at der ikke er nogen beviser for et hackerangreb, og at efterforskningen fortsætter.

Den samme fil beskadigede både hovedsystemet og dets backupsystem, oplyser unavngivne folk med kendskab til undersøgelsen.

Embedsmænd fra FAA siger, at de arbejder på at "præcisere årsagerne yderligere", så det samme problem kan undgås i fremtiden.

Transportminister Pete Buttigieg sagde tidligere onsdag til CNN, at flyveforbuddet var "den rette beslutning".

Ifølge Buttigieg trådte backupsystemet i kraft tirsdag, men da der opstod tvivl om systemets ydeevne, blev det besluttet at genstarte systemet fuldstændig.

Det var denne genstart, der medførte, at FAA udstedte flyveforbuddet klokken 07.30 lokal tid på den amerikanske østkyst. Det blev ophævet igen lige før klokken 09.00.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden