Johnson lover at holde sig fra større politiske ændringer

Ingen reformer eller retningsskift. Det er løftet fra Johnson til ministre i den kommende overgangsperiode.

Johnson holdt tidligere torsdag sin afskedstale, men helt slut er det ikke for den britiske premierminister - i hvert fald hvis det står til ham selv. <i>Daniel Leal/Ritzau Scanpix</i>

Johnson holdt tidligere torsdag sin afskedstale, men helt slut er det ikke for den britiske premierminister - i hvert fald hvis det står til ham selv. Daniel Leal/Ritzau Scanpix

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har informeret ministrene i sit kabinet om, at der ikke vil blive gennemført større politiske tiltag, mens der ikke er valgt en ny konservativ leder.

Det fremgår af en udtalelse fra Downing Street sent torsdag eftermiddag. Det skriver det britiske medie The Guardian.

Tidligere torsdag meddelte Johnson, at han trækker sig som leder af Det Konservative Parti. Men han agter at fortsætte som premierminister, indtil der er fundet en ny konservativ leder.

Den proces kan potentielt tage måneder - en tid, hvor Johnson altså har lovet sine ministre at afholde sig fra reformer.

- Han (Johnson) gjorde det klart, at regeringen ikke vil forsøge at implementere nye politikker eller foretage større retningsskift. Den vil i højere grad fokusere på at levere på det grundlag, som den blev valgt på, står der i udtalelsen fra Downing Street efter kabinetsmødet.

- Han sagde også, at større økonomiske beslutninger bør være op til den næste premierminister.

Flere konservative mener ikke, at det er en god idé, at Johnson fortsætter på posten.

De udtrykker bekymring over, om Johnson virkelig vil holde sine løfter om en rolig kurs uden politiske retningsskift.

- Forslaget om, at premierministeren skal blive på posten - i op til tre måneder og uden støtte fra kabinettet, regeringen og sit parti - er uklog og måske uholdbar, skriver tidligere konservativ premierminister John Major i et brev ifølge Reuters.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.