Kevin McCarthy ser ingen tidslinje for at samle 218 stemmer

Der er sket fremskridt i forhandlingerne, siger McCarthy efter 11 tabte afstemninger om formandspost.

På trods af at der er sket fremskridt i forhandlingerne om valget af en ny formand for Repræsentanternes Hus i USA, så er der ingen tidslinje for, hvornår det vil lykkes for Kevin McCarthy at samle de nødvendige 218 stemmer.

Det siger den republikanske favorit til journalister torsdag aften lokal tid, skriver CNN.

I løbet af de seneste tre dage har Kevin McCarthy tabt i alt 11 afstemninger om formandsposten. Fem alene torsdag. Det skyldes, at 20 af hans partifæller nægter at stemme på ham.

- Jeg har rekorden for den længste tale i Repræsentanternes Hus, så jeg kan tilsyneladende godt lide at skrive historie, siger McCarthy ifølge CNN.

Det sker med henvisning til en tale på 8 timer og 32 minutter, som han holdt i november 2021. Det gjorde han med det formål at stoppe præsident Joe Bidens plan om at udvide det sociale sikkerhedsnet i USA.

- Hvis dette tager en smule længere, så er det okay, tilføjer McCarthy.

De amerikanske kongresmedlemmer mødtes tirsdag for første gang siden midtvejsvalget i november.

Et af de første punkter på dagsordenen var at finde en formand for Repræsentanternes Hus. Først når det er sket, kan man komme videre med resten af de formelle procedurer.

Også først når der er valgt en formand, kan nye medlemmer af Kongressen tages i ed.

- Vi forsøgte at blive enige inden den 3. januar (tirsdag, red.), siger Kevin McCarthy.

Selv efter at McCarthy angiveligt gik med til store indrømmelser sent onsdag aften lokal tid, er det altså stadig ikke lykkedes at overtale de sidste republikanere til at stemme på ham.

Det er 20 medlemmer af Det Republikanske Partis yderste højrefløj, der stritter imod resten af partiet. De frygter blandt andet, at McCarthy vil lave aftaler med Det Demokratiske Parti, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Siden tirsdag har medlemmerne af Repræsentanternes Hus ifølge en optælling fra NBC News brugt næsten 18 timer på at forsøge at vælge en ny formand efter demokraten Nancy Pelosi.

Tirsdag blev der brugt 5 timer og 52 minutter, onsdag 5 timer og 57 minutter og torsdag næsten 8 timer nonstop.

Valget af ny formand er blevet udsat til fredag middag lokal tid - klokken 18.00 dansk tid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.