Ledsaget af grænsevagter besøger Biden Trumps mur til Mexico

I et forsøg på at vise, at han tager immigrationsproblemet alvorligt, er Joe Biden på besøg på Mexicos grænse.

Ved hans ankomst til den internationale lufthavn i Zumpango i Mexico søndag blev Joe Biden (til venstre) hilst velkommen af den mexicanske præsident, Andrés Manuel López Obrador (til højre). <i>Fernando Llano/Ritzau Scanpix</i>

Ved hans ankomst til den internationale lufthavn i Zumpango i Mexico søndag blev Joe Biden (til venstre) hilst velkommen af den mexicanske præsident, Andrés Manuel López Obrador (til højre). Fernando Llano/Ritzau Scanpix

For første gang siden han blev amerikansk præsident, har Joe Biden søndag besøgt grænsen mellem USA og Mexico. Biden forsøger således at vise handlekraft i et af de mest politisk betændte spørgsmål i landet: immigration.

Ledsaget af grænsevagter besøgte Biden et stykke af den grænsemur, der deler Mexico og USA, og som var en topprioritet for hans republikanske forgænger, Donald Trump.

Forud for besøget sagde Biden torsdag, at hans administration vil stramme immigrationsreglerne ved at standse cubanske, haitianske og nicaraguanske migranter ved grænsen.

Dermed vil administration altså udvide antallet af nationaliteter, der kan udvises tilbage til Mexico.

Det er dog ikke noget, der imponerer republikanere som Texas-guvernør Greg Abbott. Han beskylder Biden for at ikke at håndhæve immigrationslovgivningen.

- Du har brudt din forfatningsmæssige pligt til at forsvare USA mod en invasion gennem føderale love, skriver Abbott i et brev til Biden, som præsidenten fik, da han ankom til Texas.

65-årige Abbott anses som en mulig præsidentkandidat ved valget i 2024.

Biden fortalte journalister, at han endnu ikke har læst brevet.

Sammen med ministeren for indenlandsk sikkerhed, Alejandro Mayorkas, lagde Biden også vejen forbi broen The Bridge of the Americas, der forbinder USA og Mexico.

Her fik han lov til at se noget af det udstyr, grænsebetjentene bruger til at opdage ulovlige stoffer.

Bidens langsigtede mål om en reform af USA's vakkelvorne immigrationssystem vil dog næppe lykkes, taget i betragtning at Republikanerne vandt flertallet i Repræsentanternes Hus ved midtvejsvalget i november.

I løbet af de sidste to årtier har højreorienterede kongresmedlemmer i USA tordnet mod forslag om immigrationsreformer.

På sin første dag i embedet for to år siden sendte Biden et forslag om en immigrationsreform til Kongressen. Forslaget faldt til jorden som følge af republikansk modstand.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.