Lektor: Alle andre end Johnson ville have trukket sig straks

Boris Johnsen fortsætter som britisk premierminister, selv om en stribe ministre har forladt hans regering.

- Han er en mand med en særlig karakter og selvtillid og en opfattelse af, at han har særlige rettigheder til at bryde reglerne og gøre, hvad det passer ham. Han vil holde sig selv i centrum, siger Ole Helmersen om Boris Johnson. <i>Justin Tallis/Ritzau Scanpix</i>

- Han er en mand med en særlig karakter og selvtillid og en opfattelse af, at han har særlige rettigheder til at bryde reglerne og gøre, hvad det passer ham. Han vil holde sig selv i centrum, siger Ole Helmersen om Boris Johnson. Justin Tallis/Ritzau Scanpix

Det vækker opsigt, at Boris Johnson vil forblive som britisk premierminister, til en ny leder er valgt.

Lektor ved CBS med speciale i britisk politik Ole Helmersen kalder det "mærkeligt". Han mener, at alle andre politikere ville have trukket sig straks

- Hvis det var andre årsager, var det måske naturligt, at han blev siddende. Men når han nærmest bliver hældt ud på røv og albuer af store dele af hans parti, så er det mærkeligt, at han gør det, men det er typisk Johnson, siger han.

Boris Johnson er trådt tilbage som leder for de konservative. Det sker efter flere dage, hvor ministre på stribe har forladt hans regering, fordi de er utilfredse med hans håndtering af en række skandalesager.

Det Konservative Parti holder partikongres til oktober. Forventningen er, at en ny konservativ leder - og dermed også en ny premierminister - vil være på plads til den tid.

Det er ikke politisk uenigheder, men spørgsmålet om håndteringen af en række sager, der har fået flere til at undsige ham.

Andre politikere ville være gået med det samme, mener lektoren.

- Han er en mand med en særlig karakter og selvtillid og en opfattelse af, at han har særlige rettigheder til at bryde reglerne og gøre, hvad det passer ham. Han vil holde sig selv i centrum, siger Ole Helmersen.

Han mener, at det kan blive skadeligt for partiet, hvis Johnson sidder som premierminister tre måneder endnu.

Det tror Helmersen dog ikke sker.

- Jeg tror, de får presset ham ud og overbevist ham om, at nu er det slut. Det er det eneste, der giver mening, siger lektoren.

Det naturlige vil være, at vicepremierminister Dominic Raab tager over midlertidigt, til de konservative har valgt en ny leder, mener Helmersen.

Den største favorit til at tage over efter Johnson på længere sigt er forsvarsminister Ben Wallace, der ifølge målinger står bedst.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.