Boris Johnson udpeger ny regering for at blive lidt længere

Boris Johnson vil ifølge britiske medier blive som premierminister, indtil en ny konservativ leder er fundet.

Boris Johnson ventes torsdag at trække sig som formand for Det Konservative Parti med øjeblikkelig virkning. Men han vil blive som premierminister nogle måneder endnu. Det er formentlig derfor, at han har udpeget en ny regering. (Arkivfoto). <i>Stefan Rousseau/Ritzau Scanpix</i>

Boris Johnson ventes torsdag at trække sig som formand for Det Konservative Parti med øjeblikkelig virkning. Men han vil blive som premierminister nogle måneder endnu. Det er formentlig derfor, at han har udpeget en ny regering. (Arkivfoto). Stefan Rousseau/Ritzau Scanpix

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har udpeget en ny regering, samme dag som han ventes at gå af som konservativ leder.

Det skriver BBC. Den nye regering er begyndt at blive præsenteret på premierministerens Twitter-profil.

Trækket menes at være med det formål at have en fungerende regering, indtil der er fundet en afløser for Boris Johnson.

Han ventes torsdag at trække sig som formand for Det Konservative Parti med øjeblikkelig virkning.

Men han vil ifølge britiske medier blive som premierminister, indtil der er fundet en afløser som konservativ leder, som dermed også kan overtage posten som premierminister.

Og det er altså derfor, at han har udpeget en ny regering midt i regeringskrisen.

I løbet af sommeren og sensommeren vil kampen om at blive ny konservativ leder foregå. Og det vil altså også afgøre, hvem der til efteråret kan overtage posten som premierminister efter Johnson.

Det Konservative Parti holder partikongres til oktober. Forventningen er, at en ny konservativ leder – og dermed også en ny premierminister – vil være på plads til den tid.

Boris Johnsons regering har i løbet af de seneste to døgn været i opløsning. Over 50 ministre og viceministre har meddelt deres afgang i protest mod premierministeren.

En lang række af sager har hobet sig op og øget presset på ham den seneste tid.

Den seneste i rækken drejer sig om et tidligere parlamentsmedlem Chris Pincher. Han blev tvunget til at gå af efter afsløringer om seksuelle krænkelser.

Tirsdag måtte Boris Johnson undskylde for, at han i februar havde udpeget Pincher til en stilling, hvor han skulle håndhæve partidisciplin.

Det skete, selv om Johnson var blevet orienteret om, at Pincher var anklaget for seksuelle krænkelser.

Også partygate-skandalen, som handler om ulovlige fester holdt i regeringskontorerne, mens landet var underlagt strenge coronaregler, har skabt storm om Johnson.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.