Mindst 29 dræbt i forbindelse med militæraktion i Mexico

Ovidio er en nøglefigur i Sinaloa-kartellet, efter at hans far, narkobaronen "El Chapo" blev anholdt i 2016.

En mand passerer en udbrændt lastbil efter en politiaktion, hvor Ovidio Guzmán, søn til narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzmán, blevet taget til fange i delstaten Sinaloa i det nordvestlige Mexico. <i>Juan Carlos Cruz/Ritzau Scanpix</i>

En mand passerer en udbrændt lastbil efter en politiaktion, hvor Ovidio Guzmán, søn til narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzmán, blevet taget til fange i delstaten Sinaloa i det nordvestlige Mexico. Juan Carlos Cruz/Ritzau Scanpix

Mindst 29 mennesker er dræbt ved militæraktion mod Sinaloa-kartellet i Mexico, skriver AFP.

Under aktionen er Ovidio Guzmán, søn til narkobaronen Joaquin "El Chapo" Guzmán, blevet taget til fange. Det oplyser den mexicanske regering fredag, dagen efter aktionen i delstaten Sinaloa i det nordvestlige Mexico.

- Ti militærfolk mistede desværre livet i tjeneste, siger forsvarsminister Luis Cresencio Sandoval.

Han tilføjer, at 19 kriminelle blev dræbt.

El Chapo afsoner en livstidsdom i et højsikret fængsel, mens hans 32-årige søn Ovidio, har været efterlyst og begæres udleveret af amerikanerne.

Ovidio er blevet en nøglefigur i Sinaloa-kartellet efter anholdelsen af hans far i 2016. Da Ovidio blev anholdt torsdag udløste det en bølge af vold i byen Culiacán i Sinaloa.

Det mexicanske luftfartsselskab Aeroméxico oplyste torsdag, at et af selskabets fly, som skulle forlade byen, blev beskudt. Ingen kom noget til. Også et fly fra det mexicanske luftvåben blev torsdag beskudt. Det oplyser Mexicos føderale luftfartsmyndigheder.

USA har tidligere udlovet en dusør på fem millioner dollar - cirka 35 millioner kroner - for informationer, der kunne lede myndighederne på sporet af Joaquin Guzmans søn.

Det er endnu uvist, om Ovidio Guzman vil blive udleveret til USA ligesom sin far, der afsoner en livstidsdom i et højsikret fængsel i Colorado.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.