Nato-chef om kampvogne til Ukraine: Vi finder snart en løsning

Det har skabt debat, at Tyskland blokerer for, at andre lande kan sende tyskproducerede kampvogne til Ukraine.

Tyskland forsvarsminister, Boris Pistorius, og Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, har tirsdag holdt fælles pressemøde i Berlin. <i>Tobias Schwarz/Ritzau Scanpix</i>

Tyskland forsvarsminister, Boris Pistorius, og Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, har tirsdag holdt fælles pressemøde i Berlin. Tobias Schwarz/Ritzau Scanpix

Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, mener, at der snart vil komme en aftale om levering af kampvogne til Ukraine fra Nato's medlemslande.

Det siger han på et fælles pressemøde med Tysklands forsvarsminister, Boris Pistorius. Mødet bliver afholdt i den tyske hovedstad, Berlin.

- På dette afgørende tidspunkt i krigen er vi nødt til at sende tungere og mere avancerede systemer til Ukraine, og vi er nødt til at gøre det hurtigere.

- Derfor byder jeg vores diskussion i dag velkommen. Vi har diskuteret kampvogne. Samtalerne vil fortsætte mellem de allierede, og jeg har tiltro til, at vi snart har en løsning, siger Jens Stoltenberg.

Den seneste tid har det skabt debat, at Tyskland blokerer for, at andre lande kan sende tyskproduceret militærudstyr til Ukraine.

Særligt har de såkaldte Leopard 2-kampvogne været på dagsordenen. De er produceret i Tyskland og eksporteret til en række lande.

For at de nuværende indehavere kan sende kampvognene videre til det krigshærgede Ukraine, kræver det en godkendelse af Tyskland.

Og den godkendelse har Tyskland tøvet med at give.

På pressemødet siger den tyske forsvarsminister dog, at landets allierede godt kan begynde at træne ukrainerne i at bruge kampvognene.

- Jeg har udtrykkeligt opfordret partnerlande med Leopard-kampvogne, der er klar til at blive sendt til Ukraine, til at oplære de ukrainske styrker i brugen af kampvognene, siger Boris Pistorius.

Jens Stoltenberg understreger på pressemødet, at Tyskland allerede bidrager stort til Ukraine.

- Tyskland er blandt de allierede, som bidrager mest. Militært, økonomisk og humanitært med luftværnssystem, artilleri og ammunition, siger han ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.