Nyvalgt republikaner beskyldes for at lyve om stort set alt

George Santos har angiveligt løjet om sine uddannelser, sin karriere og sin tro. Han nægter dog at trække sig.

George Santos har efter alt at dømme hverken gået på New York University eller Baruch College eller arbejdet for Goldman Sachs eller Citigroup, sådan som han ellers har fortalt. Her ses han i Kongressen onsdag. <i>Francis Chung/Politico/Ritzau Scanpix</i>

George Santos har efter alt at dømme hverken gået på New York University eller Baruch College eller arbejdet for Goldman Sachs eller Citigroup, sådan som han ellers har fortalt. Her ses han i Kongressen onsdag. Francis Chung/Politico/Ritzau Scanpix

Den 34-årige republikaner George Santos fra New York er kommet i strid modvind, bare to måneder efter at han blev valgt til Repræsentanternes Hus i USA for første gang.

Santos beskyldes for at have løjet om store dele af sig selv og sit liv, men nægter at efterkomme et krav fra sine partifæller om at træde tilbage.

- Jeg blev valgt til at tjene folket fra New Yorks tredje valgkreds, ikke partiet og ikke politikere, skriver han på Twitter.

Meldingen kommer, efter at en række republikanere fra New York onsdag stod frem på et fælles pressemøde og opfordrede Santos til at trække sig som følge af det, de betegner som "løgn efter løgn efter løgn" om hans karriere og fortid.

Pressemødet kom, bare to dage efter at en upartisk vagthund beskyldte Santos for at bryde lovgivningen for valgkampsfinansiering.

- Det er bare løgn efter løgn efter løgn. Det blev et mønster, sagde partiformand i Nassau County i New York Joseph Cairo på pressemødet onsdag.

Kritikken kommer i kølvandet på medierapporter om, at Santos stort set har opdigtet den persona, som han under valgkampen præsenterede for vælgerne.

Angiveligt har han løjet om at have uddannelser fra New York University og Baruch College, da ingen af institutionerne kan finde ham i deres optegnelser.

Derudover har han hævdet, at han har arbejdet for Goldman Sachs og Citigroup, hvilket også er usandt.

Det passer heller ikke, at han er jøde, og at hans bedsteforældre undslap nazisterne under Anden Verdenskrig.

- At han kan finde på at opdigte en historie om, at hans bedsteforældre er Holocaust-overlevende ligger ud over enhver fatteevne. Det er ganske enkelt tragisk og skandaløst og modbydeligt, siger republikaneren Bruce Blakeman fra Nassau County.

- Han er en skamplet på Repræsentanternes Hus, tilføjer han.

Republikanerne har et snævert flertal på 222 mod Demokraternes 212 i Repræsentanternes Hus. Den republikanske formand, Kevin McCarthy, siger da også, at han ikke har til hensigt at presse Santos til at trække sig.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden