Omstridt influencer skal blive bag tremmer i Rumænien

Den britisk-amerikanske internetpersonlighed Andrew Tate forbliver varetægtsfængslet i Rumænien.

Andrew Tate, tv, og hans bror Tristan på vej ud af en retssal i Bukarest i Rumænien tirsdag. En dommer afgjorde, at de skal forblive varetægtsfængslet. Tate-brødrene er sigtet for menneskehandel, voldtægt og oprettelse af en organiseret kriminel gruppe. Efterforskningen af sagen i Rumænien blev indledt i april <i>Alexandru Dobre/Ritzau Scanpix</i>

Andrew Tate, tv, og hans bror Tristan på vej ud af en retssal i Bukarest i Rumænien tirsdag. En dommer afgjorde, at de skal forblive varetægtsfængslet. Tate-brødrene er sigtet for menneskehandel, voldtægt og oprettelse af en organiseret kriminel gruppe. Efterforskningen af sagen i Rumænien blev indledt i april Alexandru Dobre/Ritzau Scanpix

Den kontroversielle internetpersonlighed Andrew Tate skal forblive varetægtsfængslet i Rumænien, mens myndighederne efterforsker en sag om menneskehandel.

Det har en rumænsk domstol afgjort tirsdag.

Den 36-årige Andrew Tate og hans bror Tristan blev begge anholdt to dage ført nytår nord for hovedstaden Bukarest.

De blev varetægtsfængslet for 30 dage.

Tate ankede denne varetægtsfængsling, men hans anke blev tirsdag afvist af en dommer.

Tate-brødrene er sigtet for menneskehandel, voldtægt og oprettelse af en organiseret kriminel gruppe. Efterforskningen af sagen i Rumænien blev indledt i april

Andrew Tate, som har britisk og amerikansk statsborgerskab, har tidligere været professionel kickbokser. I de seneste år er han blevet kendt som en kontroversiel, højreorienteret og selverklæret sexistisk internetpersonlighed og influencer.

Han er populær på det sociale medie TikTok. Her er videoer af ham blevet vist 11,6 millioner gange ifølge den britiske avis The Guardian.

Tate er udelukket fra mange andre sociale medier for kvindefjendske kommentarer og hadtale. Han har tidligere sagt, at kvinder er delvist selvforskyldt i voldtægt, og at de tilhører mænd.

Han skal have boet i Rumænien i de seneste fem år.

Også broren er mistænkt i sagen. Det samme er to rumænere, har anklageren oplyst.

Ifølge anklagerne er seks kvinder blevet seksuelt udnyttet af de mistænkte.

Andrew Tate er stadig meget kendt blandt især unge.

I juli blev der på Google søgt flere gange på Tates navn, end der blev på USA's tidligere præsident Donald Trumps og realitystjernen Kim Kardashians.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden