Rusland opfordrer ukrainske soldater til at give op

Hvis ukrainske soldater overgiver sig til russerne, bliver de behandlet ordentligt, siger Rusland.

Giv op, siger den russiske generalmajor Igor Konasjenkov til de ukrainske soldater. Vi skal nok behandle jer godt. (Arkivfoto) <i>-/Ritzau Scanpix</i>

Giv op, siger den russiske generalmajor Igor Konasjenkov til de ukrainske soldater. Vi skal nok behandle jer godt. (Arkivfoto) -/Ritzau Scanpix

Rusland opfordrer alle ukrainske soldater til at stoppe kampen mod russerne og overgive sig.

Opfordringen kommer fra generalmajor Igor Konasjenkov, talsmand for Ruslands forsvarsministerium.

- Vi regner det for den eneste rigtige gerning og ikke kujonagtigt, hvis ukrainske soldater stopper med at forsvare det marginaliserede regime i Kyiv, som ledes af nationalister, siger han ifølge Tass.

- Gør de det, vil vi spare deres liv. Vi opfordrer alle soldater og medlemmer af det nationale forsvar til at stoppe det hensynsløse forsvar og redde livet.

Forløbet i krigen har dog ikke tydet på, at det har været russerne, der har overhånden. Flere steder er den russiske hær blevet trængt tilbage mod øst.

Blandt andet trak russerne sig tilbage fra området ved hovedstaden Kyiv tidligere i krigen.

I øjeblikket er kampene centreret i den østlige del af Ukraine, hvor der har været meldt om nogle mindre russiske fremskridt i de senere dage.

- Ruslands væbnede styrker vil garantere, at alle ukrainske soldater og medlemmer af de territoriale forsvarsenheder, der frivilligt nedlægger deres våben, vil blive behandlet ordentligt og vil kunne vende tilbage til deres familier, siger talsmanden.

/ritzau/Tass

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden