Spotify følger techtrend og fyrer 600 medarbejdere

Den svensk-baserede streamingtjeneste er den seneste i rækken af techselskaber, der fyrer medarbejdere.

Ifølge stifter og administrerende direktør Daniel Ek skyldes fyringerne, at udviklingen i omsætningen ikke har kunnet følge med de mange investeringer i forretningen, som selskabet har lavet. (Arkivfoto.) <i>Toru Yamanaka/Ritzau Scanpix</i>

Ifølge stifter og administrerende direktør Daniel Ek skyldes fyringerne, at udviklingen i omsætningen ikke har kunnet følge med de mange investeringer i forretningen, som selskabet har lavet. (Arkivfoto.) Toru Yamanaka/Ritzau Scanpix

Spotify afskediger seks procent af sin stab. Det svarer til omkring 600 ansatte.

Det skriver streamingtjenesten mandag i en pressemeddelelse.

- Jeg tager fuldt ansvar for de tiltag, der har bragt os hertil i dag, siger administrerende direktør og stifter Daniel Ek i meddelelsen.

Ifølge Daniel Ek skyldes fyringerne, at udviklingen i omsætningen ikke har kunnet følge med de mange investeringer i forretningen, som selskabet har lavet.

Udmeldingen kommer efter lignende fyringsrunder i nogle af verdens største techselskaber.

Både Googles moderselskab, Alphabet, Amazon, Facebook-ejer Meta samt Microsoft har i de seneste måneder tilsammen afskediget tusindvis af medarbejdere.

Det svenske selskab har hovedkvarter i Stockholm, men er børsnoteret på børsen i New York.

Daniel Ek grundlagde Spotify i 2006 sammen med forretningspartneren Martin Lorentzon, som nu er bestyrelsesmedlem i selskabet.

I dag har Spotify angiveligt over 456 millioner aktive brugere hver måned samt næsten 200 millioner betalende.

Selskabet er primært kendt for musikstreaming, men podcasts har på det seneste fyldt mere og mere i dets portefølje.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har Spotify trods global udbredelse aldrig leveret overskud set over et helt regnskabsår.

Fyringsrunden kommer, blot få dage efter at it-firmaet Microsoft sagde, at selskabet vil skære arbejdsstyrken med 10.000.

Og i begyndelsen af januar meddelte Amazon, der er grundlagt af milliardæren Jeff Bezos, at det ville nedlægge over 18.000 stillinger.

Årsagerne blev angivet som "den usikre økonomi" og det faktum, at Amazon havde "ansat i en hast" for at kunne følge med under coronapandemien.

På samme tid skal Meta fyre 11.000 medarbejdere, mens det sociale medie Twitters nye ejer, Elon Musk, har fyret over halvdelen af dets 7500 medarbejdere.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.