Sverige sender artillerisystem til Ukraine

Sverige forbereder leverancer af artillerisystemet Archer til Ukraine samt 50 pansrede mandskabsvogne.

Den svenske statsminister, Ulf Kristersson fra det konservative parti Moderaterna, meddeler torsdag, at Sverige forbereder levering af artillerisystemet Archer til Ukraine sammen med 50 pansrede type 90 mandskabsvogne og panserværnsraketter. <i>10080 Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix</i>

Den svenske statsminister, Ulf Kristersson fra det konservative parti Moderaterna, meddeler torsdag, at Sverige forbereder levering af artillerisystemet Archer til Ukraine sammen med 50 pansrede type 90 mandskabsvogne og panserværnsraketter. 10080 Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix

Den svenske regering meddeler torsdag, at den forbereder leverancer af artillerisystemet Archer til Ukraine samt 50 pansrede type 90 mandskabsvogne til infanteriet.

Der er tale om optrappet støtte, siger statsminister Ulf Kristersson.

Archer er et svenskproduceret selvdrevet artillerisystem, hvor der i praksis påmonteres kanoner på lastbiler.

- Der er vældig meget på spil lige nu. Ukraine advarer om omfattende russiske angreb. I den situation er den militære støtte helt afgørende, siger Kristersson.

Den pakke, som regeringen har truffet beslutning om, er den tiende militære støttepakke fra Sverige til Ukraine. Den omfatter også 90 NLAW-panserværnsgranater, hvis effektivitet er blevet berømt under konflikten i Ukraine.

Artillerisystemet Archer, som er hurtigt at flytte, er også hurtigt at affyre og meget præcist. Det har længe stået højt på det ukrainske militærs ønskeliste.

Det er også en del af pakken, at Sverige og Ukraine skal samarbejde om indkøb af forsvarsmateriel, hvilket medfører, at Ukraine kan købe våben hurtigere.

/ritzau/TT

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.