Thailand dropper alligevel vaccinekrav for indrejsende

Der indføres ikke indrejserestriktioner i Thailand, oplyser sundhedsminister efter modsat melding i weekenden.

Sundhedsministeren i Thailand, Anutin Charnvirakul, der mandag besøger en lufthavn i Bangkok, kan oplyse, at der alligevel ikke bliver indført indrejse-restriktioner i Thailand. <i>Jack Taylor/Ritzau Scanpix</i>

Sundhedsministeren i Thailand, Anutin Charnvirakul, der mandag besøger en lufthavn i Bangkok, kan oplyse, at der alligevel ikke bliver indført indrejse-restriktioner i Thailand. Jack Taylor/Ritzau Scanpix

Det bliver alligevel ikke et krav for indrejse i Thailand, at man kan fremvise dokumentation for en coronavaccine. Det oplyser landets sundhedsminister mandag.

I weekenden lød det ellers, at indrejsende skulle dokumentere vaccination.

Det var de thailandske luftfartsmyndigheder, der lørdag annoncerede kravet. Men landets sundhedsminister, Anutin Charnvirakul, siger mandag, at et panel af sundhedseksperter er blevet enige om, at det er unødvendigt.

- At skulle fremvise bevis for vaccination ville være besværligt og ubelejligt, så panelets beslutning er, at det er unødvendigt, siger sundhedsministeren.

Dermed vil både vaccinerede og ikkevaccinerede ifølge ministeren blive lukket ind i landet uden restriktioner.

Der vil dog være krav om, at udlændinge har en forsikring for sundhedsudgifter, hvis deres næste rejsemål har krav om en negativ corona-test.

Thailand er en af Asiens travleste rejsedestinationer og oplever for tiden den første højsæson, siden landet sidste år fjernede sine restriktioner på indrejse.

Restriktionerne medførte noget nær et kollaps i landets vigtige turistindustri.

Særligt kinesiske turister fylder i flokken af indrejsende. Før coronapandemien udgjorde de en fjerdedel af det årlige antal besøgende.

Ifølge Anutin Charnvirakul forventes mellem syv og ti millioner kinesiske besøgende i år. Den første store bølge forventes mandag. Her kommer 3465 indrejsende fra Kina.

- Vi er meget begejstrede for at være tilbage i Thailand, siger den 39-årige Wang Zhenyin, der var en af de første, der landede fra Kina.

- Vi har ventet i tre år. Før starten på corona kom vi her hvert år.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Thailand tidligere leveret flere kovendinger i deres håndtering af corona. Det har tidligere ført til forvirring blandt rejsende.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.