Tidligere militærmand vil afløse Johnson som premierminister

Det er tid til en ny start, mener Tom Tugendhat, som ønsker premierministerposten efter Boris Johnson.

Tom Tugendhat er tidligere officer i hæren og en prominent konservativ parlamentariker. Han er formand for det indflydelsesrige udenrigsudvalg. (Arkivfoto). <i>Tolga Akmen/Ritzau Scanpix</i>

Tom Tugendhat er tidligere officer i hæren og en prominent konservativ parlamentariker. Han er formand for det indflydelsesrige udenrigsudvalg. (Arkivfoto). Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

Som den første kandidat til at efterfølge Boris Johnson har Tom Tugendhat meldt sig på banen i kampen om premierministerposten i Storbritannien.

Tugendhat er således det første konservative parlamentsmedlem, som har annonceret, at han stiller op, efter at Johnson tidligere torsdag meddelte, at han træder tilbage.

- Jeg har tjent før - i militæret og nu i parlamentet. Nu håber jeg, at jeg kan gøre det igen som premierminister.

- Det er tid til en ny start. Det er tid til fornyelse, skriver han i The Telegraph ifølge Sky News.

Den 49-årige Tom Tugendhat er tidligere officer i hæren og en prominent konservativ parlamentariker. Han er formand for det indflydelsesrige udenrigsudvalg.

Han har tidligere antydet, at han vil stille op til ethvert kampvalg om at afløse Boris Johnson.

Tugendhat har været meget kritisk over for regeringen for håndteringen af tilbagetrækningen fra Afghanistan.

Sky News erfarer, at både transportminister Grant Shapps og tidligere sundhedsminister Sajid Javid også overvejer at stille op til posten som leder af Det Konservative Parti og dermed premierminister.

Vicepremierminister Dominic Raab, der styrede landet, da Boris Johnson var under intensiv behandling for covid-19, vil ikke stille op til formandsposten.

Det samme gælder for tidligere boligminister Michael Gove og Matt Hancock, der trak sig som sundhedsminister, efter at det kom frem, at han havde brudt covid-restriktioner under en nedlukning.

Favoritten til at tage over efter Johnson på længere sigt er forsvarsminister Ben Wallace, der ifølge målinger står bedst.

Inden Johnson torsdag meddelte sin afgang, afviste Wallace at kommentere, om han vil stille op til formandsposten i partiet.

Ifølge Sky News' politiske kommentator Joe Pike er 52-årige Ben Wallace angiveligt i færd med at drøfte sagen med sin familie, før han beslutter sig for, om at han vil stille op eller ej.

Torsdag meddelte Johnson, at han trækker sig som leder af Det Konservative Parti. Dog agter han at fortsætte som premierminister, indtil der er fundet en ny konservativ leder.

Ifølge Johnson vil en tidsplan for processen med at vælge en ny partileder blive fastlagt i næste uge.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.