Topfigur i Islamisk Jihad bliver dræbt i israelsk flyangreb

Kilder i det palæstinensiske sundhedsvæsen estimerer, at mindst 24 er døde i kampe i Gaza i denne uge.

En bygning i det sydlige Gaza blev natten til torsdag ramt af et israelsk luftangreb. <i>Ibraheem Abu Mustafa/Reuters</i>

En bygning i det sydlige Gaza blev natten til torsdag ramt af et israelsk luftangreb. Ibraheem Abu Mustafa/Reuters

Et israelsk angreb tidligt torsdag morgen har kostet en fra ledelsen i den militante gruppe Islamisk Jihad og en anden person livet.

Det skriver flere medier, heriblandt britiske BBC. Ifølge nyhedsbureauet Reuters har både det israelske militær og Islamisk Jihad bekræftet drabet.

Ifølge BBC fandt angrebet sted ved, at et krigsfly angreb en lejlighed på femte etage i den sydlige del af Gaza.

Onsdag affyrede militante i Gaza flere end 460 raketter mod Israel. Samtidig ramte Israel mere end 130 mål, hvor militante opholder sig, i Gaza.

Det er de mest voldsomme kampe i området i ni måneder, skriver BBC.

Palæstinensiske lægekilder estimerer, at dødstallet for kampene i denne uge er mindst 24- herunder yderligere tre højtstående medlemmer af Islamisk Jihad.

Adskillige personer i Israel kom til skade, mens de forsøgte at komme i ly for raketterne fra Gaza.

Den væbnede del af Islamisk Jihad bekræfter, at lederen af dets missilenhed, Ali Hassan Ghali, også kendt som Abu Muhammad, er død i angrebet torsdag morgen, skriver BBC.

Islamisk Jihad er den næststørste militante gruppe i Gaza efter Hamas. Gruppen har svoret at tage hævn over alle drab på palæstinensere.

Gaza, som er et område mellem Egypten og Israel, er primært kontrolleret af Hamas.

Onsdag aften sagde Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at Israels kampagne ikke er overstået endnu.

- Vi har ramt Islamisk Jihad med det mest betydelige slag, det nogensinde har oplevet, sagde han om drabet på tre højtstående medlemmer af Islamisk Jihad tirsdag.

Få timer inden Netanyahus tale rapporterede egyptiske medier om en våbenhvile, som Egypten havde forhandlet på plads. Det blev dog ikke bekræftet fra hverken palæstinensisk eller israelsk side.

En paraplyorganisation for væbnede grupper i Gaza advarede tidligere om, at "hvis Israel forsætter dets aggression, er der mørke dage forude".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.