Verdens bedste bokser må af med VM-bæltet

Dommerne var uenige, da Manny Pacquiao mistede WBO-titlen i weltervægt til amerikanske Timothy Bradley.

Verdens bedste bokser må af med VM-bæltet

Manny Pacquiao, der af mange regnes som verdens bedste bokser, måtte natten til søndag afgive VM-bæltet i weltervægt under kontroversielle omstændigheder i Las Vegas.

Den filippinske boksestjerne, som har været verdensmester i hele otte forskellige vægtklasser, mistede WBO's VM-titel til amerikanske Timothy Bradley, der vandt kampen med dommerstemmerne 2-1.

Til trods for den kontroversielle dom, så accepterer Pacquiao sit første nederlag i mere end syv år.

- Jeg respekterer dommerne. Jeg kan ikke give dem skylden - det er en del af spillet. Jeg gjorde mit bedste, men mit bedste var ikke godt nok, siger Pacquiao.

Den store stjerne mener dog, at han var den rette vinder af kampen.

- Helt sikkert.

Den nykårede WBO-mester Timothy Bradley vil lige se kampen igennem, før han afsiger sin dom.

- Det var en god, jævnbyrdig kamp. Alle runderne var meget tætte. Pacquiao vandt nogle af de første runder, mens jeg kontrollerede de sidste med mit jab. Nu må jeg lige hjem og se kampen igen på video.

- Pacquiao slår hårdt. Han fik mig rystet et par gange, men jeg blev stående og kæmpede til det sidste. Sådan er boksning, siger Bradley, der har en rekordliste på 29 sejre i lige så mange kampe.

Begge slag fik landet mange gode stød, og dommerne havde derfor svært ved at nå til enighed. Den ene dommer havde Pacquiao til at vinde med 115-113, mens de to andre havde Timothy Bradley som sejrherre med de samme cifre.

/ritzau/