Sport

Verdens bedste gymnaster dyster i København i 2021

Danmark bliver vært for VM i gymnastik i efteråret 2021. Stævnet skal afvikles i Royal Arena i København.

Gymnasten Joao Fuglsig er en mulig deltager ved VM på hjemmebane om lidt over tre år. Foto: Scanpix/Minas Panagiotakis

Gymnasten Joao Fuglsig er en mulig deltager ved VM på hjemmebane om lidt over tre år. Foto: Scanpix/Minas Panagiotakis

I oktober 2021 bliver Danmark vært for det største internationale mesterskab i gymnastik.

Det er verdensmesterskaberne i 2021 i den olympiske disciplin idrætsgymnastik, som GymDanmark torsdag er blevet tildelt.

I 14 dage vil Royal Arena i København blive hjemsted for OL-gymnaster, internationale verdensstjerner og tilskuere fra hele verden.

Idrætsgymnastik er af mange kendt som gymnastikkens kongedisciplin og er en af idrætsdisciplinerne på OL-programmet i Tokyo i 2020.

- Det er en stor sejr at blive tildelt VM i idrætsgymnastik, ikke bare for GymDanmark, men også for dansk gymnastik i sin helhed.

- En event af dette format passer rigtig godt ind i den retning og udvikling, vi har sat for gymnastikken i Danmark og er i god tråd med den professionalisering af forbundet, der foregår.

- Jeg er sikker på, at mange af vores egne knapt 200.000 medlemmer - og resten af Danmark - vil få en gymnastikoplevelse for livet, siger Anders Jacobsen, formand i GymDanmark, til forbundets hjemmeside.

Danmark var senest vært for VM i idrætsgymnastik i 2006, hvor det blev afviklet i Aarhus.

- Det er stærkt, at rækken af markante VM-arrangementer til afholdelse i Danmark nu tilføjes endnu ét af de helt store, nemlig VM idrætsgymnastik 2021.

- Mange følger med, når der under sommer-OL vises spektakulære konkurrencer i idrætsgymnastik. Netop idrætsgymnastikken er sammen med atletik og svømning de tungeste sportsgrene i olympisk sammenhæng.

- Vi vil derfor de kommende tre et halvt år arbejde hårdt for at skabe en stor oplevelse med fest og farver i Royal Arena, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, der har været med til at få stævnet til landet.

Når så stor en event skal til Danmark er værtsbyen vigtig for den samlede pakke.

- I 2021 er det 15 år siden, der sidst blev afholdt VM i idrætsgymnastik på dansk grund. I mellemtiden har vi bygget Royal Arena, der bliver en fantastisk ramme om arrangementet, siger Niko Grünfeld (Å), kultur- og fritidsborgmester i København.

Idrætsgymnastik kendes af mange herhjemme som redskabsgymnastik.

Disciplinen kræver mange timers træning, for blandt andet at kunne "stå" i ringene, svinge benene over hesten eller balancere på bommen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst