Verdens første ”farvel-app” til døende

Man kan indtale beskeder og lave videoer eller billeder til de efterladte

Arkivfoto: Bent Midstrup, Scanpix <i>Scanpix Danmark</i>

Arkivfoto: Bent Midstrup, Scanpix Scanpix Danmark

HELE LANDET: Du kan få app’s, der giver dig sundhedstips - som måler hvor langt du løber - og hvor mange kalorier, du forbrænder - og nu kan du også få en app, som siger ”farvel”.

”Personlig slutning” hedder app’en, som Jette Lund fra den alternative bedemandsforretning ”Dø Med Hjertet” har opfundet.

Idéen er, at døende med programmet kan indtale beskeder og lave videoer eller billeder til deres efterladte, som gemmes i 50 år.

App’en er blevet til ud fra Jette Lunds egne erfaringer med efterladte børn, der senere i livet, som voksne, virkelig har savnet nogle minder om deres forældre.

Erstatte farvelbrev

- Jeg har hørt flere sige: ”Bare min mor dog havde sagt... bare jeg havde haft noget fra hende, den der opskrift hun havde på pandekager, den kan vi ikke finde, vi ved ikke, hvor den er henne, siger hun til DR P4 Midt & Vest.

- Der er bare nogle vigtige ting som en datter lærer af sin mor eller en far giver videre til sin søn. Det er den der overdragelsesting som man måske ikke får med, hvis man skal herfra alt for tidligt, understreger Jette Lund overfor DR P4 Midt & Vest.

Også HKKF Hærens Konstabel og Korporal Forening er interesseret i app’en, der måske kan erstatte det ”farvelbrev” som alle udsendte soldater skal aflevere til deres oberst, inden de tager afsted.

Forskrækkede på døden

- Med den her app kan du gå ind og redigere den, hver gang du skal afsted. Du kan også redigere den dernedefra. Og det er jo ofte først, når vi bliver forskrækkede på døden, at vi kommer i tanke om, hvilke ting vi gerne ville have sagt, siger hun til DR P4 Midt & Vest.

App’en har været meget svær at udvikle understreger Jette Lund, men selv om den først kom på markedet onsdag, er der allerede interesse fra udlandet fortæller hun.

App’en er en betalingsapp, men kan fås i en gratis ”light” udgave.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.