Udland

Verdens rigeste bliver endnu rigere

Jo større privat formue, des mere vil den vokse over de kommende år, lyder det i rapport.

Verdens rigeste bliver endnu rigere

Én procent af verdens befolkning er så velhavende, at de kontrollerer 39 procent af verdens velstand. Og deres formuer vokser, viser en ny rapport ifølge NBC News.

I alt voksede private formuer med 7,8 procent til 135 billioner dollar på verdensplan - svarende til godt 770 billioner kroner, viser Boston Consulting Groups rapport for global vestand.

Den øverste procent kontrollerer nu 52,8 billioner dollar, og dem, der har private formuer på over fem millioner dollar eller mere, kontrollerer nu næsten en fjerdedel af verdens velstand.

Formuerne kan dog sagtens vokse yderligere over de kommende år, for de rigestes formuer vokser hurtigere end den globale vækst, lyder det i rapporten.

Antallet af millionærer steg samtidig med 10 procent sidste år - dermed er der nu 13,8 millioner dollarmillionærer i verden.

Rapporten forudser, at den globale velstand vil stige med omkring 4,8 procent om året over de næste fem år - men for millionærer vil bankbogen vokse næsten dobbelt så hurtigt. Og jo flere penge, man ligger inde med, jo mere stiger formuen.

Dem, der ligger inde med fem millioner dollar eller mere, vil se deres formuer stige med otte procent. Men dem, der har mere end 100 millioner i gemmerne, kan se frem til en stigning på 9,2 procent.

Klubben af millionærer, der er mere end 100 millioner dollar værd, har lige nu en andel på 5,5 af den globale velstand. Men den andel vil ifølge rapporten være steget til 6,8 procent i 2017.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.