Verdens smukkeste sørejse

Informationsmøde om ruten fra Bergen til Kirkenes

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Scandic The Reef Hotel & Resort lægger lokaler til, når der torsdag den 6. marts, kl. 14 arrangeres gratis informationsmøde i Frederikshavn om den legendariske norske skibsforbindelse, Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes, som turister verden over rejser til Norge for at opleve.

På mødet vil deltagerne få et solidt indtryk af, hvad der kan opleves undervejs på den seks dage og 2400 km lange sørejse langs den spektakulære norske vestkyst og ind i de dybe fjorde. Hvis man da ikke i stedet for flyet vælger også at sejle med tilbage igen.

Sammen med sin danske samarbejdspartner hos Holstebro RejseCenter, deltager Hurtigrutens salgsanvarlige i Danmark, Simon Relstad Iversen, i informationsmødet. De medtager lysbilleder og film for at vise, hvordan det er at være gæst ombord på en af Hurtigrutens skibe på ruten, der de seneste 120 år samtidig har udgjort en væsentlig del af fundamentet i det langstrakte og uvejsomme lands vanskelige infrastruktur. For ikke at nævne den norske selvforståelse og folkesjæl.

30 udflugter undervejs

- På mødet vil vi først og fremmest vise en masse om dagligdagen ombord, og hvad man kan se fra skibene. Men også om oplevelserne på de op mod 30 udflugter undervejs, der arrangeres for de af passagererne, der indimellem vil i land, efterhånden som skibene går ind ved de 34 havnebyer og -bygder undervejs, fortæller Bente Knudsen, sales supervisor Holstebro RejseCenter.

- Er man til Norge og ferie i Norden, er en rejse med Hurtigruten simpelthen et uovertruffent minde for livet uanset årstiden. På mødet vil vi også fortælle en masse om, hvor enkelt det med fly er at komme til Bergen eller Kirkenes og gå ombord. Og om de forskellige pakkerejser, der tilbydes i forhold til rejserne, der har afgang hver dag året rundt, fortsætter Bente Knudsen.

Stadig i dag har Hurtigrutens i alt 11 skibe som hovedformål at fragte varer fra syd til nord og den modsatte vej. I gamle dage var det særligt frugt og grønt den ene og fisk den anden vej, ligesom man overalt skulle have post frem.

Men der er med pæne kahytter, fine saloner og flot servering gjort god og komfortabel plads til den moderne turist, der på en gang ønsker at slappe af og opleve f.eks. midnatssolen, Geirangerfjorden, vandfaldet De Syv Søstre, den gamle norske hovedstad Trondheim og ikke mindst Honningsvåg, der kalder sig verdens nordligste by - 150 km nord for trægrænsen tæt på Europas nordligste punkt. Ikke uden grund er Hurtigruten ofte benævnt: Verdens smukkeste sørejse.

Læs evt. mere på www.holstebrorejsecenter.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.