Lokalpolitik

Verdens største modulopbyggede genbrugsplads indviet i Arden

Mariagerfjords borgmester HC Maarup havde æren af at klippe det røde bånd med gylden saks

28
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mange Arden-borgere var mødt frem for at være med til indvidelen af den nye genbrugsplads - de kiggede faciliteterne godt igennem, og blev bagefter beværtet med hotdogs. Foto: Lars Pauli

ARDEN:Med borgmester HC Maarups entre i en gammel hestvogn og fuldt blus på en lavtstående efterårssol, var der lagt an til festlig indvielse af verdens største modulbaserede genbrugplads på Myhlenbergvej lige uden for Arden lørdag.

Lidt mere solskin kunne I/S Fællesforbrændingen godt have brugt op til indvielsen, for et yderst regnsfuldt efterår har betydet, at indvielsen har været udskudt. Men lørdag var dagen altså kommet, hvor HC Maarup fik æren af at klippe det røde bånd, som betød, at bilerne, der holdt i kø, kort efter kunne benytte pladsen.
Inden slog kommunens førstemand dog lige fast, at Mariagerfjord er en foregangskommune på området, idet man allerede sidste kunne år indvi en lignende mindre modulopbygget genbrugsplads i Als.
Han hæftede sig ved, at den nye plads er brugerfinansieret. Når erhvervsvirksomheder skal aflevere effekter til genbrug, så koster det et beløb, mens det for private er gratis at benytte pladsen.
HC Maarup lagde i sin indvielsestale ikke skjul på, at han håber de nye faciliteter og den lette adgang til genbrugspladsen kan være medvirkende til, at flere erhvervsvirksomheder slår sig ned i Arden-området.
- Hvis den kan være med til at sparke til erhvervsudviklingen, så vil det være dejligt, sagde han.
Den nye genbrugsplads dækker 1,8 hektar og har kostet godt 15 mio. kr. På pladsen er der mere en 30 forskellige sorteringsmuligheder - og der er masser af udvidelsesmulighed efterhånden som yderligere sortering bliver en fordel.
Pladsen er en erstatning for den gamle genbrugsplads ved Rostrup, som blev lukket ned fredag aften kl. 18. Det kneb med ”kunder” til den gamle plads, der ikke er så bynær som genbrugspladsen i Arden.
Direktør Heine Munk fra I/S Fællesforbrændinger, som driver pladsen, har glædet sig til at tage den modulbasrede plads i brug.
- Opbygningen via moduler gør, at vi let kan udvide med yderligere containere. Brugerne kører op på en rampe, og her kan de ubesværet og uden tunge løft smide affaldet i containere, der står et par meter nede. De lader blot affaldet glide ud over rampen ned i containerne, forklarer Heine Munk, der i dagens anledning bød på gratis hot dogs til alle der var mødt op.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.