EMNER

Verdens største Weber

Så stor har du aldrig set en Webergrill før - og den står i Nørresundby

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mads Villadsen fra det grønne servicefirma GS Nord lagde den 100 kvadratmeter store ring af chaussesten, der var nødvendig for at skabe en god standplads til kæmpegrillen. Foto: GS Nord

NØRRESUNDBY:Der skal en ordentlig bøf til at matche den grill - eller måske endda en hel ko.

Grill-virksomheden Weber med hovedsæde på Bøgildsmindevej i Nørresundby har netop stillet en kæmpegrill op foran hovedsædet.

- Grillen er 5,5 meter høj, og kuglens diameter er 3,6 meter, fortæller projektleder Pia Kromann i Webers marketingafdeling i Nørresundby, der har haft et designfirma til at lave tegningerne til kæmpegrillen.

Med sine 5,5 meters højde er den angiveligt verdens største kuglegrill.

- Grillen er naturligvis ikke brugbar som egentlig grill. Det er en model lavet i træ af en skibsbygger, og grillen skal fungere som vort vartegn, fortæller projektlederen.

Kuglen på grillen vejer knapt et tons, og dertil kommer understel, hjul, askefang og andre detaljer fra de ”rigtige” Weber kuglegriller kopieret til mindste detalje. Samlet vejer grillen over 1,2 tons.

På blokvogn

På grund af dens størrelse ankom kæmpegrillen på blokvogn til Weber, og der måtte en specialkran til at få placeret den store kugle på understellet.

Ideen er kommet fra USA, hvor de deciderede Weber restauranter har lignende griller stående foran restauranterne, men kun i 3-3,5 meters højde.

Kæmpegrillen er blevet sat op i forbindelse med udvidelser af virksomheden i Nørresundby, hvor hele indgangspartiet er blevet redesignet med det formål at skabe en god standplads for den store gril. P-pladser er bledet nedlagt og der er lagt et 100 kvadratmeter stort areal med chaussesten. Det gav ømme knæ hos brolæggeren Mads Villadsen fra det grønne servicefirma GS Nord.

Krydderurter til grillkødet

I forbindelse med omlægningerne skal der også laves nye højbede til krydderurter, hvor Webers ”showroom” Grilleriet kan bruge urterne til deres virksomhedsarrangementer og kurser for grill interesserede privatpersoner.

- Så skal deltagerne selv plukke krydderurter til deres egne grill retter, forklarer Pia Kromann.

Det er Webers egne grillmestre, der står for Grilleriet Aalborg, der blandt andet råder over to store udendørs grillpavilloner.

- Det er vort grønne servicefirma GS Nord, der har forestået alle omlægningerne, som vi er meget tilfredse med, siger Pia Kromann.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.