Verdensetter fortryder ikke Katusha-kontrakt

Selv om hans hold ikke har fået World Tour-licens, er Joaquim Rodriguez glad for at være blevet hos Katusha.

Verdensetter fortryder ikke Katusha-kontrakt

Han er nummer ét på cykelrytternes verdensrangliste og kører for russiske Katusha, der i år sluttede som nummer to på holdranglisten.

Alligevel kan spanske Joaquim Rodriguez ikke vide sig sikker på at kunne køre med i de største cykelløb i næste sæson, fordi Katusha er blevet nægtet licens til World Touren af den internationale cykelunion UCI.

Dermed kan Rodriguez blandt andet ikke være sikker på at køre med i Vuelta a España igen og prøve at forbedre sin tredjeplads fra i år.

Og det endda på trods af, at han faktisk havde muligheden for at skifte hold efter sæsonen, hvor hans kontrakt med Katusha udløb.

Den 33-årige verdensetter - der også sluttede som nummer to i Giro d'Italia - satte sin underskrift på en ny kontrakt med Katusha, inden russerne kom i problemer hos UCI.

- Mange gode hold var ude efter mig. Jeg havde mange gode tilbud på hånden, men jeg fik en meget god aftale med Katusha, så jeg besluttede mig for at blive, siger han og nægter at have fortrudt den beslutning.

- Jeg har givet mit ord til holdet, og det står jeg ved. Jeg planlægger at opfylde mine forpligtelser, siger Rodriguez.

Han håber, at Katusha får held med at appellere licensafvisningen til den internationale sportsdomstol CAS. Ellers kan holdet kun håbe på at få tildelt wildcards af løbsarrangørerne undervejs i sæsonen.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.