Vestager afviser at ændre dagpengereformen

De Radikale vil ikke ændre på dagpengereformen, fastslår partileder Margrethe Vestager.

Vestager afviser at ændre dagpengereformen

- Regeringens politik bygger på dagpengereformen.

Så klar i mælet er De Radikales leder, Margrethe Vestager, når det gælder spørgsmålet om, hvorvidt partiet vil ændre i de dagpengeregler, der bliver ved med at presse regeringen inde- og udefra.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun er indstillet på at ændre dagpengereglerne, som de er i dag, svarer hun:

- Det synes jeg ikke. Og det er jo også det, der er regeringens platform og grundlag, siger Margrethe Vestager.

Den 1. maj begyndte dagpengespørgsmålet igen at rulle, da SF's formand, Annette Vilhelmsen, fastslog, at dagpengeproblemet "ikke er løst".

Siden rullede bolden så - som så ofte før - ind i de socialdemokratiske geledder, hvor flere folketingsmedlemmer åbent har tilkendegivet, at de ønsker ændringer i de nuværende dagpengeregler, som er forfattet af De Radikale, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Selvom Margrethe Vestager ikke synes, at der skal ændres et komma i dagpengereglerne, så er hun helt på det rene med, at det ikke er alle, der er blevet hjulpet af regeringens akutpakker.

- Det er jo helt åbenlyst, at nogen ikke har fået et arbejde. Der er stadigvæk mennesker, der er i en vanskelig situation. Og det er jo en af grundene til, at vi aftalte med Enhedslisten at holde et møde, siger Vestager.

Dette møde med Enhedslisten blev aftalt som led i den seneste akutplan, der siden nytår har sikret langtidsledige kontanthjælp mod at være parate til at tage en uddannelse.

Spørgsmål: Hvordan synes du selv, det har virket, det I har lavet indtil nu?

- Det har virket sådan, at nogle mennesker, som har været i en vanskelig situation, har fået et arbejde. Og så er der andre, der ikke har. De er selvfølgelig i en vanskelig situation, fordi det både personligt og i forhold til ens økonomi er meget usikkert, siger Vestager.

Spørgsmål: Altså ikke nok. Vil I så gøre noget, eller må det være, som det er?

- Vi har aftalt med Enhedslisten at mødes igen

Spørgsmål: Det får ikke nogen i arbejde, vel?

Det er sådan set ikke det, der er spørgsmålet, for ingen kommer i arbejde af at holde et møde, med mindre det er et møde med en virksomhed. Det, som virker, er, at der bliver skabt arbejdspladser.

Spørgsmål: Er du parat til at tage et valg om dagpengene?

- Jamen, det er jo slet slet ikke der, vi er. Vi har en diskussion, som rækker frem mod et møde med Enhedslisten om, hvordan det er gået med vores uddannelsesinitiativ, så mon ikke det går alt sammen, lyder det fra De Radikales leder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.