Vestager afviser at have droppet reform

Økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager (R), afviser, at hun skulle have droppet sin tillidsreform.

Vestager afviser at have droppet reform

De Radikales leder, økonomiminister Margrethe Vestager, går nu i rette med historien om, at hun skulle have lagt sin egen mærkesag - den såkaldte tillidsreform til afbureaukratisering i det offentlige - på hylden.

Det var Avisen.dk, der fredag skrev, at Vestager skulle have opgivet at gennemføre reformen. Men historien bygger på en misforståelse, siger Vestager.

- Tillidsreformen er et afgørende element i moderniseringen af den offentlige sektor, og arbejdet med tillidsreformen fortsætter i fuldt tempo, fastslår den radikale partileder.

- Jeg har indbudt de faglige organisationer til drøftelser om tillid, ledelse, faglighed og kvalitet. Det er drøftelser om, hvordan vi konkret gør - ikke om luftige, abstrakte begreber. Der er tale om, at vi tilrettelægger en systematisk, målrettet indsats, fortsætter hun.

Tillidsreformen er efter radikalt ønske skrevet ind i regeringsgrundlaget. Formålet er at muge ud i "overflødige dokumentationskrav" i det offentlige.

Margrethe Vestager er i Avisen.dk citeret for at sige, at "virkeligheden er gået op for mig i den forstand, at en tillidsreform er så stor en pakke, at det er svært at finde et gavebånd, der er langt nok til at slå rundt om".

- Tillidsreform er ikke noget, man holder sættemøder til. Og så laver vi et eller andet foran glasdøren, og befolkningen ser undrende til, sagde hun.

Men det er ikke det samme, som at reformen ikke bliver til noget, siger ministeren:

- Når vi skal skabe mere eller bedre velfærd for de samme penge, skal vi fjerne overflødige proceskrav og regler, give plads til ledelse og give offentligt ansatte et større rum at folde deres faglighed ud i.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.