Vestager er åben for skatteaftale med V

Margrethe Vestager er åben for forhandlinger med Venstre om en skatteaftale, efter reformpakken er droppet.

Vestager er åben for skatteaftale med V

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen rykker regeringen for svar. Han vil høre, om den vil være med til at forhandle en skatteaftale hjem, selv om Venstre ikke vil lægge mandater til regeringens udspil på en samlet reformpakke.

Og det vil indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) godt være med til, selv om skatteaftalen kun er en lille del af den kage, der udgør regeringens reformønsker.

- Jeg vil da synes, at det var rigtig godt, hvis de ville komme til forhandlingsbordet. Så hvis de er klar til at forhandle skat, så lad os da gøre det, siger Margrethe Vestager til Ritzau.

Lars Løkke Rasmussen lægger op til, at regeringen og Venstre sammen kan lave en skatteaftale før 1. juli ved at "rykke rundt med de brikker, man har" - nemlig førtidsreformen, reformer af overførselsindkomster og skattereformen.

Men selv om Margrethe Vestager er klar til at forhandle om en skatteaftale, er hun dog skuffet over, at Venstre ikke kvitterer for den udstrakte hånd, som hun mener, at regeringens udspil til en samlet reformpakke er.

- Det undrer mig faktisk lidt, for de bad jo selv om en helhedsløsning. Så jeg forstår ikke, hvad det er, de så vil have. Vi lyttede til dem og prøvede at komme dem i møde, siger Margrethe Vestager.

Hun henviser til, at regeringens udspil til en samlet reformpakke indeholder flere af Venstres ønsker - blandt andet erhvervsskattelettelser for to milliarder kroner.

Spørgsmål: Så I har strakt jer så langt, I kunne med det her samlede reformudspil?

- Det er i hvert fald rigtig stort, og det indeholder både to milliarder kroner i erhvervsskattelettelser og en mulighed for at forhandle om reelle skattelettelser for seks milliarder kroner, svarer Margrethe Vestager.

/ritzau/