Vestager: Lars Løkke ligner Mitt Romney

Den radikale partileder Margrethe Vestager langer hårdt ud efter Lars Løkke (V) i landsmødetalen.

Vestager: Lars Løkke ligner Mitt Romney

Margrethe Vestager går til angreb på Venstre og kritiserer tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for at svigte "løfterne" om bredt politisk samarbejde.

I sin tale på De Radikales landsmøde sammenligner hun Lars Løkke Rasmussen med den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney.

- Det er helt fair, at Venstre har et brændende ønske om at vælte regeringen. Men i deres iver efter at udstille regeringens fejl, har Venstre glemt deres egen politik. På det punkt har Lars Løkke meget tilfælles med Mitt Romney, siger Vestager.

Margrethe Vestager efterlyser et klart signal fra Venstre om, at partiet reelt ønsker at samarbejde hen over midten for at fremtidssikre Danmark.

- For der skal ikke herske tvivl om, at både regeringen og Radikale Venstre ønsker at samarbejde bredt. Men det kræver, at der er nogen at samarbejde med.

- Gennem de sidste 11 måneder har regeringen gang på gang stået ved sit ord og bevist, at vi ønsker at samarbejde, siger Margrethe Vestager og fremhæver blandt andet den brede skatteaftale, der netop er vedtaget og blev forhandlet på plads med V og K.

Margrethe Vestager kritiserer Venstre for at skifte standpunkt efter det mest opportune og for at undsige elementer i den skatteaftale, de selv har indgået. Hun lader dog samtidig forstå, at Venstre stadig kan nå at være med.

- Men hvis Venstre hellere vil stå i ringhjørnet og gøre klar til valg, så er det Venstres valg.

Trods appellen til de borgerlige understreger den radikale leder samtidig, at Enhedslisten på ingen måde er ude i kulden.

- Selv om regeringen ønsker at inddrage den borgerlige opposition, vil vi meget gerne lave aftaler med Enhedslisten.

- Gennem de sidste 11 måneder har vi lavet mange gode og solide aftaler med Enhedslisten. Og det vil vi også gøre fremover. For vi er i politik for at få ting gennemført, fastslår hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.