Vestager roser sin nye minister: Jelved har erfaringen

Marianne Jelved afløser Uffe Elbæk som kulturminister. Partileder Vestager ved endnu ikke, om linjen ændres.

Vestager roser sin nye minister: Jelved har erfaringen

Marianne Jelved (R) er valgt som ny kulturminister på grund af sin store politiske erfaring og forståelse af kulturen som bindemiddel i samfundet.

Det siger den radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, efter at hun har valgt veteranen Jelved på 69 år som afløser for Uffe Elbæk, der meddelte sin afgang onsdag.

- Hun kan Christiansborg forfra og bagfra. Og det er godt. Desuden har hun levet i og præget det danske samfund gennem så mange år og har en fuldstændig indlevet forståelse af, hvordan kulturen binder os sammen, siger Margrethe Vestager.

Partilederen peger også på Marianne Jelveds menneskelige egenskaber.

- Marianne er et meget rummeligt menneske. Det, tror jeg, er godt på kulturministerposten, siger Vestager.

Hun kan ikke sige, om Jelved ændrer den linje, som Elbæk lagde.

- Jeg ved ikke, om vi kommer til at mærke en anden linje. Det, synes jeg, er for tidligt at sige nu, lyder det fra Vestager.

Spørgsmål: Kan man sige, at Jelved er mere stabil og står for tæmmet kreativitet?

- Ha ha ha. Jeg tror, at man skal passe på ikke at undervurdere Marianne. Selv om hun og Uffe er to vidt forskellige mennesker, så deler de en meget grundlæggende værdi om, at der skal være plads til, at vi som mennesker er forskellige, siger Vestager.

Spørgsmål: Jelved blev ikke valgt til minister, da regeringen kom til for et års tid siden. Hvorfor bliver hun så valgt nu?

- Ja, det er jo sådan noget historieskrivning. Uanset hvordan og hvorledes, så er hun valgt nu og bliver minister i dag, siger Margrethe Vestager.

Spørgsmål: Er der brug for andre kvalifikationer i dag end for et år siden?

- Ja, det er jo helt åbenlyst, fordi der er en tom ministerpost, som skal besættes, efter at Uffe traf den meget vidtgående beslutning i går.

- Så den opgave skulle selvfølgelig løses. Mariannes kompetencer og grundlæggende indlevelse i det danske samfund er velanbragt lige nu, siger partilederen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.