Vestager: Samarbejde med V er slet ikke slut

Regeringen afviser Venstres skatteudspil, men det betyder ikke, at samarbejdet stopper, siger Vestager.

Vestager: Samarbejde med V er slet ikke slut

Regeringens samarbejde med Venstre om en skattereform er på ingen måde slut. Heller ikke selvom regeringen har afvist Venstres skatteudspil søndag formiddag. Det siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

- Samarbejdet er bestemt ikke slut. Venstre har jo helt åbenlyst en interesse i skat, siger ministeren til Ritzau.

Grunden til, at forslaget fra Venstre blev afvist, er ifølge Vestager, at det er uansvarligt og markant underfinansieret.

- Venstres forslag giver et minus på tre milliarder i råderum, hvor regeringens giver et på plus tre milliarder. Men Venstre er jo et reformparti, så jeg forventer, at de kommer tilbage til forhandlingsbordet, siger Vestager.

- Deres forslag tager stadigvæk udgangspunkt i regeringens reformforslag. Det viser, at Venstre fortsat er optaget af skattespørgsmålet. Det, der er værd at tale om, er: Mener Venstre virkelig, at man skal lave noget der er så markant underfinansieret, tilføjer hun.

Derfor ser hun gerne, at Venstre vender tilbage til det store forhandlingsbord.

- Jeg forventer, at vi kan lave en aftale med Venstres forhandlere om, at de kommer til møde. Også fordi vi gerne vil gennemgå beregningerne fra Venstre sammen med dem hen over bordet - og ikke kun igennem medierne, forklarer hun.

Ministeren fortæller, at der over forhandlingsbordet er en konstruktiv tone mellem partierne, og at hun derfor tror, at de inden længe vil komme frem til en løsning.

- Med det vejr vi har nu, kan jeg med sindsro sige: Inden sommer.

Hun forklarede søndag formiddag til TV2 Nyhederne, at man med Venstres forslag desuden ikke vil kunne holde en vækst i den offentlige økonomi på 0,8 procent, som er det, regeringen ønsker, og at forslaget vil føre til store offentlige besparelser.

/ritzau/