Vestager: Sofie Carsten er klar til opgaven

Sofie Carsten Nielsen bliver ny gruppeformand for De Radikale efter den nye kulturminister Marianne Jelved.

Vestager: Sofie Carsten er klar til opgaven

De Radikale er kommet på plads med en ny gruppeledelse.

Den hidtidige gruppeformand Marianne Jelved skal være kulturminister og træder derfor ud af gruppeledelsen. Hun bliver afløst af den 37-årige Sofie Carsten Nielsen, som hidtil har været gruppenæstformand og EU-ordfører.

Dermed rykker hun et skridt op i det radikale hierarki. Sofie Carsten Nielsen har flere gange været spået en mere fremtrædende rolle - senest som afløser for Uffe Elbæk, der onsdag trak sig som kulturminister, men valget faldt altså på Marianne Jelved.

Dermed bliver det Sofie Carsten Nielsen, der fremover skal sørge for ro i gruppen, og den opgave er hun klar til at løfte, siger De Radikales leder Margrethe Vestager.

- De her første 14 måneder har gjort, at gruppen har kunnet trække erfaring ud af os. Både Marianne som gruppeformand og os andre, som har været med længe.

- Jeg tror, gruppen er flyvefærdig, og jeg har fuld tillid til, at Sofie klarer det her med bravur, siger indenrigs- og økonomiministeren.

Sofie Carsten Nielsen overtager også posten som formand for finansudvalget og den vigtige post som finansordfører, som giver adgang til at følge med i centrale økonomiske forhandlinger. Dermed får hun en endnu stærkere platform til senere at blive minister.

De Radikale har også fået to nye gruppenæstformænd.

Det er den 44-årige forsvarsordfører Rasmus Helveg Petersen, der er søn af tidligere udenrigsminister Niels Helveg Petersen, og den 41-årige sundhedsordfører Camilla Hersom, som også havde en outsiderrolle i kampløbet om at blive kulturminister.

- Det er en meget, meget skarp gruppeledelse, vi har fået. Nu skal der fordeles ordførerposter, for Sofie Carsten Nielsen kan ikke fortsætte med at have alle de poster, hun har haft indtil nu, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.