Vestager står fast: Ledighed vender i 2013

Økonomiminister Margrethe Vestager fastholder, at næste år vil byde på "en jævn vending" i ledigheden.

Vestager står fast: Ledighed vender i 2013

Selvom de økonomiske vismænd nu vurderer, at arbejdsløshedskøen også til næste år vil blive længere, så får det ikke regeringen til at vakle i troen på, at ledigheden har toppet.

Ifølge vismændenes seneste rapport vil arbejdsløsheden således stige med 9.000 personer i 2013, så 174.000 danskere samlet set står uden arbejde.

Regeringen, derimod, har forudset et fald i ledigheden til 158.000 personer til næste år - altså en forskel på hele 16.000 personer.

Men den forskel får ikke økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager (R), til at ryste på hånden.

- Der er lidt forskellige vurderinger af det. Vores vurdering er fortsat, at 2013 vil byde på en jævn vending, altså at ledigheden vil begynde at falde lidt. Ikke nogen brølende højkonjunktur, men at det faktisk begynder at vende, siger økonomiministeren.

Spørgsmål: Hvem skal vi tro på: Jer eller vismændene?

- Vi har et skøn over, hvordan det vil virke, når man får skattelettelser, og hvad det vil betyde, at eksporten er bedre end ventet. Og ikke overraskende så tror vi jo faktisk på vores vurdering, når det kommer til 2013, siger Margrethe Vestager.

Hun er helt på det rene med, at væksten i det danske samfund bevæger sig fremad i slæbesporet. Regeringen vurderede så sent som i august, at væksten vil stige med 0,9 procent i år, men vismændene går langt under det bud.

Blot 0,2 procents vækst, bliver det til, ifølge vismændene.

- Der er ingen tvivl om, at 2012 bliver til "2000 og træls", rent vækstmæssigt, siger Margrethe Vestager.

- Men når vi ser på 2013, så ligger vismændene, Nationalbanken og regeringen på nogenlunde samme niveau, og det hæfter jeg mig ved, påpeger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.