Vestager tror fortsat på lysere udsigter for 2013

Margrethe Vestager erkender, at første halvår af 2012 har været dårligt for dansk økonomi.

Vestager tror fortsat på lysere udsigter for 2013

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) erkender, at første halvår af 2012 har været dårligt for dansk økonomi. Hun tror dog fortsat på bedre udsigter for dansk økonomi.

Det siger hun efter at efter nye tal fra Danmarks Statistik, som viser, at væksten i årets tredje kvartal kun steg med 0,1 procent. Dermed undgår dansk økonomi med nød og næppe at gå i recession.

- Det er positivt med lidt fremgang i tredje kvartal. Men første halvår har været skidt og væsentlig værre, end nationalregnskabet hidtil har vist. Så 2012 bliver nok et år, vi vil se tilbage på som totusind-og-træls, siger Margrethe Vestager i en mail til Ritzau.

Regeringen har tidligere sagt, at man forventer en vækst på 0,9 procent i år og 1,7 procent i 2013 - ifølge flere økonomer og den internationale organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling, OECD, er det et meget optimistisk skøn.

Margrethe Vestager tror dog fortsat på, at næste år vil blive bedre end 2012.

- Vi må se i øjnene, at vejen til genopretning af dansk økonomi vil være lang og bumpet og stærkt præget af usikkerheden afledt af statsgældskrisen i euroområdet.

- Udsigterne for dansk økonomi er dog lysere fra næste år, hvor regeringens mange initiativer vil understøtte en jævn vending af dansk økonomi, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst