Vestager varsler lavere reformtempo

Margrethe Vestager (R) varsler nu et lavere reformtempo end det, regeringen hidtil har lagt for dagen.

Vestager varsler lavere reformtempo

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) varsler nu et lavere reformtempo end det, som regeringen siden magtovertagelsen har lagt for dagen.

Det sker i den Radikale leders grundlovstale, som hun onsdag holdt i Tambours Have i Varde.

- Tempoet bliver nok aldrig som i det sidste halvandet års tid. Men lidt mindre kan også gøre det, lyder det fra Margrethe Vestager.

Hun understreger dog, at reformtoget på ingen måde er på vej mod remisen.

- Jeg bliver tit spurgt om, hvorfor vi har så travlt med at lave reformer: "Går det ikke lidt for hurtigt? Har I befolkningen med jer? Er der ikke brug for en periode med ro frem for reformer?". Jeg kan sagtens forstå de spørgsmål, siger Vestager og fortsætter:

- Jeg har ind imellem stillet dem til mig selv. Men det er bare vigtigt at huske på, at reformarbejdet ikke er slut, fordi en håndfuld politikere giver håndslag og stiller sig foran en glasdør til interviews, siger hun.

Vestager fremhæver to områder, som regeringen vil rette sit fokus mod i år:

- Til efteråret står især to ting højt på vores prioriteringsliste: Vi skal i gang med at reformere beskæftigelsesindsatsen, og vi skal styrke Danmarks produktivitet, siger økonomiministeren.

- Og med cirka to år til næste valg, kunne der hurtig gå valgkamp i den. Derfor er jeg glad for, at Venstre melder klart ud, at man fortsat er klar til at tage politisk ansvar.

I det hele taget uddeler Vestager roser til det store oppositionsparti, Venstre, for at have været med i nogle af regeringens største aftaler.

- Jeg er glad for at have Venstre i opposition. Af flere grunde. Men vi har lavet mange gode aftaler med Venstre, siger hun og fortsætter:

- Energiaftale, skattereformen og vækstplanen er de eksempelvis med i. Og derfor er jeg også glad for, at Lars Løkke Rasmussen har ønsket flere reformer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.