Vestager: Vi holder sammen i regeringen

Margrethe Vestager fortryder ikke, at De Radikale valgte at gå med i Thorning-regeringen.

Vestager: Vi holder sammen i regeringen

- Der er mange grunde til at være radikal. Og der er mange grunde til at være stolt af at være radikal. Sådan er det jo!

Med disse ord åbnede økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager De Radikales landsmøde på Nyborg Strand.

Vestagers tale falder præcis på årsdagen for folketingsvalget sidste år, der banede vejen for en regering med S og SF, og i øvrigt sikrede partiet en solid fremgang på otte mandater.

- Dengang var vi ni medlemmer af Folketinget. I dag er vi 17. Dengang sad vi i opposition på tiende år. I dag sidder vi i regering. Dengang talte vi om en efterlønsreform. I dag er den gennemført, påpeger Margrethe Vestager.

Hun brugte en stor del af sin tale på at redegøre for regeringens resultater og bakke op om regeringspartnerne, der har haft det svært og er gået massivt tilbage i meningsmålingerne.

- Jeg er stolt over regeringens politik og de resultater, vi har opnået sammen med Socialdemokraterne og SF.

- Vi er ikke nødvendigvis enige om alting. Sådan er det jo! Og jeg har haft mange gode kampe med Villy Søvndal. Både når vi var enige og uenige. Og jeg ser frem til et fortsat godt samarbejde med SF og deres nye leder, fastslår Margrethe Vestager.

Mange socialdemokrater og SF'ere har givet udtryk for, at De Radikale har haft "for stor" indflydelse i regeringen. Ikke mindst i forhold til efterlønsreformen, dagpengereformen og senest skattereformen.

Men Vestager gør meget ud af at fortælle, at Radikale også har givet indrømmelser.

- Vi har opnået mange resultater de sidste par år. Men som alle andre, har vi også indgået kompromisser. Ingen skal og ingen kan få sin vilje 100 procent.

- Vi har accepteret, at boligskatten og 24-års-reglen ligger fast, at dagpengereformen blev udskudt i et halvt år, og vi har deltaget i at hæve skatter og afgifter for fem milliarder kroner, fastslår Margrethe Vestager.

Hun lægger ikke skjul på, at dagpengedebatten har været "en af de svære".

Men Vestager understreger samtidig, at De Radikale står fast på, at overgangsperioden for ledige, der risikerer at ryge over på kontanthjælp, når dagpengeperioden forkortes fra januar, ikke skal forlænges.

- Og ja, det er en ekstraordinær situation. Og ja, der skal en ekstra håndsrækning til, men man har også selv et ansvar.

- Det er altid frustrerende og hårdt at stå uden arbejde. Men vores opgave må aldrig blive at fastholde folk på offentlig forsørgelse. Til gengæld skal vi fortsat sikre muligheder for, at man kan komme i arbejde, fastslog Margrethe Vestager fra talerstolen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.