Vestas er blandt de misbrugte firmaer i svindelsag

Skattesvindlere foregav tilsyneladende at have fået udbytte fra Vestas-aktier, da de snød Skat for milliarder.

Vindmøllekoncernen Vestas er tilsyneladende på lige fod med en række andre danske selskaber uforvarende blevet misbrugt som dække for den gruppe af svindlere, der har franarret Skat og den danske stat mere end seks milliarder.

Selskabets pressechef, Michael Zarin, fortæller til DR, at Vestas er blandet ind i sagen, selv om man har været helt udvidende om svindlen.

Bedrageriet er foregået ved, at udlændinge har foregivet at være aktionærer i danske virksomheder.

Reglerne foreskriver nemlig, at selskaber, der udbetaler udbytte til udenlandske aktionærer, skal indbetale udbytteskatten på 27 procent til Skat.

Bagefter kan udlændingene så bede Skat om at få udbetalt det tilbageholdte beløb, hvis han også betaler skat i sit hjemland af udbyttet, og der foreligger en aftale med hjemlandet om dobbeltbeskatning.

Ved at præsentere Skat for forfalsket dokumentation er det lykkedes for svindlerne at udgive sig for at være aktionærer hos Vestas og dermed få penge udbetalt, som de ikke var berettiget til.

Skat har mistanke om, at der er foretaget 2120 falske anmodninger om at udbetale tilbageholdt udbytte i perioden fra 2012 til 2015.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.