Vestas får det blå stempel

Bankerne har godkendt Vestas’ plan for, hvordan selskabet skal tjene penge og nedbringe gæld, lyder vurdering

Vestas har ryddet problemerne af vejen her og nu - men på den lange baner er selskabet stadig i de samme problemer som hidtil, vurderer analytikere. Arkivfoto

Vestas har ryddet problemerne af vejen her og nu - men på den lange baner er selskabet stadig i de samme problemer som hidtil, vurderer analytikere. Arkivfoto

DANMARK:Bankernes ja til nye milliardlån til vindmøllegiganten Vestas er en blåstempling af de fremtidsplaner, som skal få selskabet på ret kurs igen.

Det vurderer Michael Friis Jørgensen, senioranalytiker i Alm. Brand Markets.
- Bankerne har set på Vestas' planer for den fremtidige produktion, og hvordan gælden skal nedbringes. Bankerne har nikket til planerne og har finansieret dem helt frem til 2015, siger senioranalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

God nyhed for Vestas

Han vurderer, at Vestas regner med at få penge i kassen dels gennem den potentielle joint venture-aftale med japanske Mitsubishi. Men også frasalg af produktionsaktiver og nedbringelse af varelagre, som er alt for store til det niveau, som Vestas skal producere vindmøller på de kommende år.

Kreditaftalen med bankerne er en rigtig god nyhed for Vestas, fordi selskabet kan styre uden om en aktieudvidelse.
- På den korte bane slipper selskabet for at hente en stor sum penge i aktiemarkedet, som vil være rigtig dyrt for de nuværende aktionærer, siger Michael Friis Jørgensen, som dog ikke vil afvise, at en aktieudvidelse kan blive nødvendig senere hen for Vestas.

Er stadig for højt gearet

For på den lange bane står Vestas over for de samme problemer, som selskabet har kæmpet med i en længere periode.

- De er stadig for højt gearet, og de har stadig svært ved at tjene penge på deres produktion. De har lagt nogle planer, og det tager selvfølgelig tid at få dem gennemført, siger Mikael Friis Jørgensen.
Også Jacob Pedersen, senioranalytiker hos Sydbank, vurderer, at det er positivt, at Vestas med den nye kreditaftale har fået ryddet markedets frygt for en forestående aktieemission af vejen. Men på længere sigt skal Vestas stadig bevise, at selskabet kan formå at løfte såvel indtjeningen som selskabets pengestrømme, vurderer Jacob Pedersen over for Ritzau Finans./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.