Vestas skal levere 100 vindmøller til Kina

Den danske vindmøllegigant Vestas skal levere 100 vindmøller til to kinesiske projekter.

Den danske vindmøllegigant tager nu revanche efter et par kvartaler uden de store kinesiske ordrer i bogen. Vestas har fået en bestilling på 100 vindmøller fra Kina med en samlet kapacitet på 200 megawatt. Det oplyser Vestas i en meddelelse til fondsbørsen.

Fredagens ordre kommer fra Inner Mongolia Hanas Wind Power. Levering og idriftsættelse af møllerne er planlagt til andet kvartal 2016, oplyser Vestas.

Med ordren på 200 megawatt i hus har Vestas hidtil i år offentliggjort en samlet ordretilgang på 6811 megawatt.

Torsdag kunne Vestas opjustere forventningerne til resten af året efter fremgang i både omsætning og indtjening i tredje kvartal.

Omsætningen i år ventes nu at lande på 8-8,5 milliarder euro mod tidligere ventet 7,5 milliarder euro.

Vestas leverede i tredje kvartal 52 megawatt til det kinesiske marked. Det var noget under niveauet i samme periode sidste år, hvor selskabet leverede 158 megawatt.

Vestas' finansdirektør, Marika Fredriksson, udtalte torsdag efter selskabets regnskab for tredje kvartal, som ikke bød på kinesiske ordrer, at selskabets strategi i Kina udvikler sig "mere eller mindre" efter planen.

- Vi havde et stort topmøde i Kina for nogle uger siden, og der fik vi rigtigt gode tilbagemeldinger fra kunderne.

- Så vi ser ikke nogen problemstillinger i Kina, hvor det mere eller mindre udvikler sig i henhold til planen, sagde Marika Fredriksson til Ritzau Finans.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.